Persoonlijk

Zo wordt mijn blog gevonden

Zo wordt mijn blog gevonden

Dat mijn weblog een mamablog is staat vast. Geschreven door een mama, over een mama. En over ons gezin. Ons gezin bestaande uit: mama, papa, Marc van 4 en King, onze Tosa Inu.

Ik was weleens benieuwd naar de zoektermen die men in toetst op google en dan op mijn site terecht komt.

Met stip op nr.1 Tosa Inu.

Dat had ik wel kunnen weten, deze hond is zeer prachtig en waarschijnlijk daarom ook wel regelmatig gezocht op het wereldwijde web. Wij hebben voordat wij King aanschaften ook veel gelezen over de Tosa. Het is een hond die je niet zomaar in huis moet nemen. Niet voor beginners zeggen ze dan. Soms voel ik me wel een beginner, niet qua honden, maar wel qua het ras. Wij lopen nog weleens tegen apartheden aan die we met King mee maken. In zijn gedrag nl.

Gedrag Tosa Inu is dan ook een van de zoektermen. Wat toevallig dat wij niet de enige zijn die zich daar in verdiept heeft.

Dan gelukkig: nog wel een aantal zoektermen waarmee men op mijn blog komt, die wel met peuters, kleuters en opvoeding te maken hebben.

Pesten op de peuterspeelzaal

Peuter eet met lange tanden

Onder de douche

Deze zoektermen worden dus zo ingetoetst. Ik heb over pesten geschreven, maar niet over pesten op de peuterspeelzaal. Zou dat voorkomen? Nou ja, ik hoop dat degene die dit zocht iets aan mijn blogje heeft gehad :)

Peuter eet met lange tanden. Ook een ding waar ik meerdere keren over geschreven heb. Het is toch een veelvoorkomend iets, dat kinderen niet goed eten. Daarover kun je veel lezen op internet. Toch leuk dat er iemand op mijn site kwam om te lezen wat mijn ervaring er mee is. Hopelijk kunnen we iets met elkaars tips en ervaringen en wordt het weer gezelliger aan tafel 😉

 

Conclusie: de Tosa Inu trekt eigenlijk de meeste bezoekers naar mijn blog, terwijl de vaste lezers juist komen om alles te lezen of ook mama zijn en wij dus dezelfde interesse hebben.

Toch leuk om te weten dat onze King populair is, ook al is dit een persoonlijke mamablog :)

WP_20160221_13_00_19_Pro

 

Welke zoektermen worden gebruikt om op jouw site terecht te komen? Laat het me weten in de comments.

 

 

Comments

comments

11 gedachten over “Zo wordt mijn blog gevonden

 1. Wat grappig dat mensen vooral door King op jouw blog terecht komen. Het is trouwens een prachtige hond! Ik heb het zelf (zoektermen/tags) uitgeschakeld op mijn blog 😉

 2. Ik kom hier via het doorklikken op andere blogs :). Altijd leuk zo’n doorklik rondje. Je weet nooit wat voor leuks je tegen komt.

  Ik heb meteen even gekeken en noem een paar voorbeelden:
  – man heeft kanker en verliefd op een anders (ik schreef een artikel over iets in deze trant)
  – verhaal uit jan verliefd op zieke man van vriendin (dat dus)
  – babyshower cadeautip voor mijn dochter (er zijn er meerdere die bij ons komen via het zoeken naar ideetjes voor een babyshower)
  – wicked sheila (deze is gaaf, want dat is mijn oude blog naam)
  – wilde gewon ervaren hoe het is om zonder onderbroek te lopen (uhm…..???)

 3. Zo grappig hè dat mensen vaak helemaal niet op je site komen voor de dingen waar je in het algemeen over schrijft.
  Bij mij komen ze heel vaak op Dr Oetker cupcake, ik denk minimaal vijf keer per dag. Daarnaast veel op shoplogs en regelmatig op Kaapverdië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *