Lifestyle·Huishouden

Huishouden: Weinig spullen, meer geluk

less is more

Weinig spullen, meer geluk

Mensen met meer spullen hebben minder geluk is mijn mening. Waarom? Al die spullen nemen je gedachte in beslag. En je gedachte aan die spullen houden je bezig. Zolang je bezig bent heb je geen tijd om te genieten, om nieuwe herinneringen te maken en leuke dingen te doen dus om meer gelukkige momenten mee te maken.

Waarom houden spullen je bezig?

  • Spullen kosten geld.

Dingen kopen kan je een geluksgevoel geven, het is gewoon hartstikke leuk om nieuwe aankopen te doen, bijvoorbeeld accessoires voor in huis. Ik word er altijd blij van, maar denk wel drie keer na of ik iets echt nodig heb en waar ik het voor ga gebruiken. Het is nl soms wel een impulsaankoop waarvan je thuis denkt: heb ik het wel nodig? Of waar ga ik dit nu weer laten? Er zijn ook nog spullen die onderhoud nodig hebben, een nieuw onderdeel bijvoorbeeld. Zo kan het je altijd geld blijven kosten.

  • Spullen nemen ruimte in beslag.

Vaak is het passen en meten in mijn kasten, waar moet ik alles toch laten? Als ik hier een kast open doe, vallen de spullen me nog net niet tegemoet. En wat doe ik dus: ik probeer alles opnieuw in de kast te krijgen zodat het wel past.

  • Spullen kosten je dus tijd.

De spullen die je hebt moeten schoongemaakt worden en opgeborgen. Alle spullen die je niet  in kasten zetten maar op de kast als accessoires of gebruiksvoorwerp hebben een onderhoudsbeurt of schoonmaakbeurt nodig en dit kost een hoop meer tijd met het schoonmaken van je huis.

 

Of te wel : Less is more!

 

Ben jij het met mij eens? Of wordt jij juist gelukkig van veel spullen om je heen? Ik lees het graag in de comments.

 

Comments

comments

4 gedachten over “Huishouden: Weinig spullen, meer geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *