Lifestyle

Wat echt helpt tegen keelpijn

wat echt helpt tegen keelpijn

Wat echt helpt tegen keelpijn.

 

In de tijd dat ik werkte in de supermarkt merkte ik dat er, vooral ’s winters, heel veel hoestdrank verkocht werd. Wat ik me echter steeds maar afvroeg of dat nou echt zou helpen tegen keelpijn en hoesten. Ikzelf gebruik nooit zoiets, alleen paracetamol of ibuprofen.

Omdat ik samen met half Nederland weleens verkouden ben samengaand met hoesten en keelpijn ging ik op zoek naar middeltjes die echt helpen en geen dure middelen maar gewoon wat bijna iedereen in huis heeft.

  1. Gorgelen met zout water. Los een theelepel zout op in een halve liter warm water en gorgel meerdere keren per dag. Absoluut niet lekker maar het zuivert zo goed.

2. Drink thee met honing. Veel keer per dag. Doe de honing er pas in als je thee afgekoeld is.

3. Draag een sjaal of kol. Houdt je keel lekker warm.

4. Drink kleine slokjes water over de dag verspreid.

5. Zuig op een dropje of zuurtje. Houd je keel vochtig.

6. Eet een waterijsje. Dit verdooft je keel enige tijd.

 

Zoals je kunt lezen is het van belang dat je je keel vochtig houdt. Zodra je een droog gevoel krijgt wordt je keelpijn erger. Ik heb vaak vooral als ik wakker word een erg droge en schrale keel als ik verkouden ben, dit doordat ik door een verstopte neus vaak met mijn mond open heb liggen slapen. Dit maakt je keel helemaal droog en pijnlijk. Daarom gebruik ik soms weleens neusspray om mijn neus te openen. Zo slaap je uiteindelijk veel lekkerder en dat maakt juist ook weer dat je je snel weer beter voelt!

 

 

Comments

comments

Een gedachte over “Wat echt helpt tegen keelpijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *