Lifestyle

Zomer: Waarom de zomer soms niet leuk is

Waarom de zomer soms niet leuk is

Zomer, we hebben er allemaal reuze zin in. Lekker warm, de zon, langer licht; dit vind ik allemaal heel fijn aan de zomer. We hebben altijd een aantal weken vakantie in de zomer, iets waar we rond juni al wel naar uit gaan kijken. Het weer in Nederland zit niet altijd mee, soms regent het iets te veel, is het benauwd of ineens heel erg warm en toch houd ik wel van de zomer. Er zijn alleen een paar dingen in de zomer waar ik mij wel aan erger:

 • muggen en andere irritante insecten

Ja ik weet dat ze nut hebben en dat zal allemaal best, alleen wat irritant dat gezoem om mijn hoofd, vooral als ik wil slapen. Ik word gelukkig zelden gestoken, maar mijn vriend en kind wel heel vaak. Voor hen hebben we dus: een citronella-stekker, spray met deet (alleen voor volwassenen geschikt helaas). Ik ben van plan om een hor of iets voor het raam te maken, dan hoop ik dat het er wat minder zijn.

 • zweten

Als ik ergens een hekel aan heb ik het zweet, vooral op mijn gezicht. Ik zal er aan moeten wennen, nu ik werk als huishoudelijk hulp heb ik het al gauw erg warm, en als het erg warm wordt zal dat alleen maar meer worden. Gelukkig zijn mijn klanten niet zo moeilijk en zeggen ze vaak dat ik rustig aan moet doen.

 • veel was

Mijn kind speelt veel buiten, heerlijk hoor, maar zo moeten dus elke dag al zijn kleren in de was. Die van mij en van mijn vriend ook trouwens, na een dagje werken gaat alle kleding de was in. Daarom heb ik hier de wasmachine nog vaker aan staan dan ’s winters.

 • sneakersokken

Deze sokjes gebruik ik elke zomer, van die lange sokken staan niet in je schoenen. Alleen heb ik de pech dat ze altijd van mijn hielen afschieten en ik dus om de zoveel tijd die sokken moet optrekken. Zo irritant. Mijn vriend en mijn kind hebben er trouwens helemaal geen last van …

 • Mensen die tot laat in de nacht in de tuin praten of muziek draaien terwijl ik de volgende dag vroeg op moet

Ten eerste ben ik jaloers omdat zij dat wel kunnen en ik niet en ten tweede slaap ik slechter in door de geluiden.

 • Mijn spierwitte benen

Zodra het warm is lopen veel mensen met hun mooie benen in korte rokken en broeken. Ik wil dat ook graag, ook al heb ik naar mijn mening geen mooie benen. En dus loop ik met een lange rok of broek rond. Mijn benen zijn niet alleen wit, maar ik heb ook spataderen op de achterkant van mijn benen en ik schaam me daarvoor. Er zijn wel zelfbruiners, maar welke is nou fijn? En niet te bruin of te oranje. Misschien heeft iemand een tip voor mij?

 

 

Heb jij ook dingen die je minder fijn vind aan de zomer? Ik ben benieuwd. Laat het me weten in de comments.

Comments

comments

10 gedachten over “Zomer: Waarom de zomer soms niet leuk is

 1. Ik vind het fijn dat we in de zomer elke dag buiten eten ( hoef ik ook niet te zweten in de keuken ) . Dat zweten is minder ja en de insecten ook, maar goed dat neem ik dan maar voor lief .

 2. Uit dit rijtje alleen nummer 1. Muggen en fruitvliegen. Aaaaarrrgh!!!!!! Daar kan ik helemaal gek van worden en super chagrijnig. Vooral de muggen. Het is bizar hoe zo’n klein beestje met dat geluid (wat echt niet zo hard is) mij gewoon wakker kan krijgen.

  1. Wij hebben nu een anti muggen stekker. Die helpt best goed om de muggen weg te houden want dat gezien vind ik ook irritant.

 3. Heb ook een hekel aan dat zweten vooral als je net lekker gedoucht hebt en voordat je aangekleed bent je alweer zweet als het heel warm is..

  Ik ben dus niet de enige die haar benen niet mooi vind, als het warm is draag ik wel een rok maar altijd de langere variant

  Ik heb me vroeger laten helpen aan spataderen maar kreeg er allemaal gesprongen adertjes voor terug en nu ik ouder word zetten mijn aderen in mijn onderbenen ook op als het warm is, kan echt jaloers zijn op vrouwen die mooie benen hebben..

  Misschien kunnen ze je advies geven bij een drogist over zelfbruiners Yvonne.

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *