Recept

Vissoep

Vissoep

Eigenlijk ben ik hier thuis de enige die van vis houd.

Mijn zoon en vriend lusten wel kibbeling of lekkerbekjes, maar is dat nou echte vis?

Als ik deze vissoep maak, wordt er toch zonder mokken gegeten.

Dus blijkt deze wel erg lekker te zijn :)

Benodigdheden:

  • 2 el olijfolie
  • 3 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 2 tl oregano
  • 2 visbouillonblokjes
  • rasp van 1 citroen
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 400 g koolvisfilet (diepvries) in blokjes
  • 250 g Italiaanse wokgroente
  • zout en peper

Recept Vissoep

Hoe maak je de soep:

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit 2/3 van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe met vocht, de oregano, de bouillonblokjes en 2 dl water en breng aan de kook.
  2. Meng de citroenrasp met de restant van de knoflook en de peterselie.
  3. Voeg de vis en de wokgroente toe en kook dit 6 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Schep de soep in een bord en strooi hier wat van het citroen-knoflook-peterseliemengsel overheen.

Eet er een stokbroodje bij. Smakelijk!

Recept: Vissoep

 

(dit recept heb ik uit het kookboek Kook ook snel)

 

Comments

comments

2 gedachten over “Vissoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *