persoonlijk

Verslaving

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten.

Ja, ik ben verslaafd. Niet aan alcohol of drugs hoor, ook niet aan gokken. Gelukkig. Maar ik ben wel verslaafd. Aan lippenbalsem. Dat is best wel irritant. Zodra mijn lippen ietwat droog aan gaan voelen móet ik lippenbalsem smeren. En dat is meestal zo om het kwartier. Echt heel irritant.

Hoe het gekomen is weet ik niet. Waarschijnlijk in de winter, wanneer er zo’n koude gure wind staat en je lijf wel wat extra’s kan gebruiken zoals bodylotion en handcrème. Bodylotion en handcrème heb ik ook erg graag in gebruik, maar niet zo als dat met lippenbalsem is.

Ga ik ergens naar toe en vergeet ik hem? Dan moet ik terug naar huis. Echt. Tegenwoordig ben ik voorbereid hoor. Er zijn op meerdere plaatsen lippenbalsems te vinden. In mijn jaszak en tas sowieso. Ook in mijn badjas, in de besteklade en op mijn nachtkastje. Zo zit ik eigenlijk nooit zonder. Ik heb ook een voorraadje in mijn badkamerkastje. Een aantal verpakkingen op voorraad. In de zomer gebruik ik altijd zo’n gele labello, met factor. Maar alleen als ik in de zon ga. Verder gebruik ik de gewone standaard. Meestal die met kokos van de Action. Die ruikt ook lekker.

Stoppen

Meerdere keren heb ik geprobeerd geen lippenbalsem te gebruiken. Dat gaat even goed. Een half uurtje, tot een uurtje ongeveer. Dan word het lastig. Dan vraag ik me af waarom ik wil stoppen. Het kan verder geen kwaad, het is alleen irritant. Midden in de nacht word ik wakker en moet ik smeren. Tijdens het eten moet ik ook even smeren. Zo leef ik nou eenmaal en ik kan mezelf dus eigenlijk niet echt overtuigen om te stoppen. Omdat ik geen echte goede reden kan bedenken om te stoppen.

Ben jij ergens verslaafd aan? Ik ben erg benieuwd! Laat het me weten in de comments

Leave a Reply