Lifestyle

Verjaardagscadeaus kopen, hoeveel geef jij uit?

Verjaardagscadeaus kopen. Ik vind het een leuke bezigheid. En ik vind het moeilijk om iets te kiezen. En vaak is wat ik kies best wel te duur. Maar wat is te duur? Hoeveel geef jij uit aan een cadeau?

Voor mijn kind

Voor mijn kind heb ik tot nu toe altijd een duur groot cadeau gekocht. Wat hij wil hebben krijgt hij, al is het nog zo duur. Hij is gek op duplo en lego, dus je begrijpt vast wel dat een cadeau al gauw duur is. Duplo is helemaal prijzig. Nu hij bijna 5 jaar is zijn we overgegaan op lego, die is weer net iets beter betaalbaar dan Duplo.

Voor mijn zoon kijk ik dus niet echt naar wat iets kost, maar naar wat hij graag wil hebben. Hij is trouwens nog niet bezig met spelcomputers of moveboards, dat scheelt natuurlijk. Ik weet niet of ik een cadeau voor hem zou kopen wat echt duurder is dan 100,00. Dat vind ik wel een beetje het maximale. Daar komt ook bij dat hij een 2 maanden na sinterklaas jarig is, dus hij is dan ook al erg verwend.

Voor andere kinderen

Als we naar een verjaardagsfeestje moeten geef ik geen 100,00 uit. Ik heb wel moeite met een mooie cadeau vinden. In de guldentijd (of klink ik nu heel ouderwets) gaf je 10 of 15 gulden uit en had je een goed cadeau. Nu geef je zo 15 euro uit om een goed cadeau te hebben. Want als ik nu met iets van 5 euro aan kom voel ik me daar niet prettig bij. Voor 15 euro kun je best iets leuks kopen.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen geef ik alleen als ik geen idee heb wat ik kan kopen als cadeau of als de jarige zelf graag een cadeaubon krijgt. Een cadeaubon alleen vind ik wel wat saai, dus daar doe ik al gauw nog iets bij. Bij een bioscoopbon een zak popcorn en een flesje drinken. Bij een tijdschriftenbon een stuk chocolade of een badschuim.  Zo maak je er een echt leuk en compleet cadeau van. Maar goed, je bent al gauw 20,00 euro kwijt. Ik geef nl wel een cadeaubon van 15,00 weg, omdat ik 10,00 zo weinig vind.

Leave a Reply