Lifestyle

Verjaardagcadeaus kopen, hoeveel geef jij uit?

Verjaardagscadeaus kopen, hoeveel geef jij uit?

 

Verjaardagscadeaus kopen. Ik vind het een leuke bezigheid. En ik vind het moeilijk om iets te kiezen. En vaak is wat ik kies best wel te duur. Maar wat is te duur? Hoeveel geef jij uit aan een cadeau?

Voor mijn kind

Voor mijn kind heb ik tot nu toe altijd een duur groot cadeau gekocht. Wat hij wil hebben krijgt hij, al is het nog zo duur. Hij is gek op duplo en lego, dus je begrijpt vast wel dat een cadeau al gauw duur is. Duplo is helemaal prijzig. Nu hij bijna 5 jaar is zijn we overgegaan op lego, die is weer net iets beter betaalbaar dan Duplo.

Voor mijn zoon kijk ik dus niet echt naar wat iets kost, maar naar wat hij graag wil hebben. Hij is trouwens nog niet bezig met spelcomputers of moveboards, dat scheelt natuurlijk. Ik weet niet of ik een cadeau voor hem zou kopen wat echt duurder is dan 100,00. Dat vind ik wel een beetje het maximale. Daar komt ook bij dat hij een 2 maanden na sinterklaas jarig is, dus hij is dan ook al erg verwend.

Voor andere kinderen

Als we naar een verjaardagsfeestje moeten geef ik geen 100,00 uit. Ik heb wel moeite met een mooie cadeau vinden. In de guldentijd (of klink ik nu heel ouderwets) gaf je 10 of 15 gulden uit en had je een goed cadeau. Nu geef je zo 15 euro uit om een goed cadeau te hebben. Want als ik nu met iets van 5 euro aan kom voel ik me daar niet prettig bij. Voor 15 euro kun je best iets leuks kopen.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen geef ik alleen als ik geen idee heb wat ik kan kopen als cadeau of als de jarige zelf graag een cadeaubon krijgt. Een cadeaubon alleen vind ik wel wat saai, dus daar doe ik al gauw nog iets bij. Bij een bioscoopbon een zak popcorn en een flesje drinken. Bij een tijdschriftenbon een stuk chocolade of een badschuim.  Zo maak je er een echt leuk en compleet cadeau van. Maar goed, je bent al gauw 20,00 euro kwijt. Ik geef nl wel een cadeaubon van 15,00 weg, omdat ik 10,00 zo weinig vind.

the-last-shirt-1510597__340

 

Ik ben benieuwd: wat geef jij uit aan verjaardagcadeaus?

Comments

comments

7 gedachten over “Verjaardagcadeaus kopen, hoeveel geef jij uit?

 1. Grappig dat het zo kan verschillen. Ik vind €10 een behoorlijk bedrag voor een cadeautje. Dat is mijn standaard bedrag als ik cadeautjes koop. Als het mijn beste vrienden betreft wil het wel eens wat meer zijn. En voor kinderen vind ik dat helemaal meer dan genoeg. Als het kindjes zijn waar ik niet echt wat mee heb (laatst wilde ik gewoon een kleinigheidje voor een jarig jongetje in de buurt halen), besteed ik minder.

  Het gaat echt niet om het bedrag, maar om het cadeau. Zelf maak je mij ook meer blij met een creatief cadeautje ter waarde van €5 dan een cadeaubon voor €20. De moeite die iemand doet, betekent voor mij meer dan het bedrag. En zo doe ik het andersom dus ook. En je kan zoveel leuke dingen halen voor nog geen €10. Vaak koop ik verschillende dingetjes en pak ze samen in als een mooi pakket. Ik organiseer elk jaar een Sinterklaas feest waarbij iedereen 3 cadeaus van €3 moet vinden. Het mogen alleen cadeaus zijn die je zelf ook leuk vindt, dus niet van die crappy dingen. En dan moet je creatief zijn. Maar.. het stimuleert iedereen wel om eens verder te kijken en je staat verstelt wat je voor dat bedrag kan halen. Zoveel leuks. Voor dat jongetje kocht ik een spel waar mijn zoon zelf ook gek op is. Hij speelt het elke dag. En het kostte €4.

  Mijn zoon krijgt niet alles wat hij wil. Hij is nog geen 2, dus zover is het nog niet. Maar het is een regel die voor mij nu al bestaat. Er is een grens. Ik ben er van overtuigd dat dit je kind ook helpt. Leren dat je niet alles kan krijgen wat je wil en de waarde van geld in zien. Zelfs als ik alles kon betalen, zou ik daar niet van afwijken. Maar iedereen heeft daar een andere visie in natuurlijk :)

  Leuk onderwerp om over te bloggen!

 2. Als je iets voor 10,00 koopt, wat ook makkelijk kan, moet je wel keuzes maken en daar heb ik dan weer moeite mee :). Leuk idee om cadeautjes voor elkaar te kopen voor 3,00, dan ben ik benieuwd wat er voor gekocht wordt.
  Mijn zoon krijgt wel wat hij wil, maar niet zomaar. Verjaardag of Sinterklaas sowieso of als beloning. Afgelopen woensdag moesten wij naar de tandarts. Zijn mond open doen bij de tandarts is nogal een dingetje dus ik was supertrots dat het zomaar goed ging, zonder enig tegenwerken. Hij kreeg van de tandarts niks, terwijl hij dat wel verwacht had en dus gaf ik hem een briefje van 5 om iets van te kopen. Wat was hij blij! En volgens mij gaat het dan volgende keer weer zo makkelijk, tenminste: dat hoop ik.

 3. Het ligt er een beetje aan voor wie, wat diegene wilt hebben of wat ik er zelf voor over heb. Zolang ik maar iets geef wat ik zelf fijn vind om te geven en de persoon die het krijgt blij mee is. Ik ben meer van de persoonlijke items die ik zelf maak :-)

 4. Ik zit ongeveer op hetzelfde. Meestal tussen de 15 en 25 euro voor anderen. Ligt er ook een beetje aan welk kind en wat voor cadeau. We willen met een groep vrienden ook nog wel eens iets groots halen, dan krijgt het kind niet zo verschikkelijk veel (kleine) cadeau’s. Bij onze eigen kinderen kijken we ook nauwelijks naar het bedrag. Belangrijker vind ik dat het kind er echt iets aan heeft, iets leerzaams bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *