Huishouden

Huishouden: Vergeten plekjes in de badkamer

Vergeten plekjes in de badkamer

Schoonmaken. Vaak doen we het snel en het liefste niet te vaak. Ik heb ook wel iets beters te doen en kan genoeg leukere dingen bedenken om te doen met mijn vrije tijd, maar helaas ontkom ik niet aan het huishouden.

In mijn werk als huishoudelijke hulp kom ik soms plaatsen tegen die vaak worden overgeslagen met poetsen en ik ben er thuis eens op gaan letten. En ja, ook ik ben er schuldig aan.

Bij deze het lijstje met plekjes in de badkamer die weleens overgeslagen worden en wel belangrijk zijn om wel aan te pakken:

  • Toiletrolhouder. Vaak zijn deze van rvs of wit kunststof. Op een gegeven moment zien deze er echt niet! Vol stof, vingerafdrukken en de onderkant kan ook zeker wel een doekje gebruiken
  • De slang van de douchekop en de douchekop zelf. Op een gegeven moment zit hier kalkaanslag op. De gaatjes van de douchekop gaan dichtzitten door kalk. De slang wordt ook vaal en vol kalk. Makkelijk op te lossen door een emmer warm water met flink wat azijn neer te zetten en daar de douchekop en de slang in laten weken, voor één nacht.
  • De deurklink en de lichtknop. Wel zo fris om zuiver te maken aan gezien je deze bij het verlaten van je badkamer ook nog aanraakt.
  • De beker met tandenborstel. Daar komt iedere dag water in en restjes tandpasta, wel zo fris om deze schoon te maken. Zet er water in met azijn en laat dit een nachtje weken. De volgende dag met een doekje uitdoen.
  • In en onder de kastjes. Door al het vocht en stof kan het ook hier behoorlijk vies worden. Bijhouden dus!
  • De houder van de toiletborstel en de toiletborstel zelf. Echt het allervieste onderdeel van de badkamer, vind ik dan. Daarom laat ik de borstel met wat chloor in de toiletpot staan, al is het maar een half uurtje. Even doorspoelen en de borstel is weer fris. De houder moet ook regelmatig schoon gemaakt worden. Ik zet de houder in het bad en spoel met heet water en wat chloor.

Zijn er nog andere plekjes in de badkamer die jij makkelijk vergeet?

Comments

comments

4 gedachten over “Huishouden: Vergeten plekjes in de badkamer

  1. Het douchegordijn mag ook af en toe in de was. Plus het doucheputje goed schoonmaken, zulke fijne klusjes 😉
    Hier zit het raam hoog met een vage vensterbank erbij, die vensterbank wordt heel snel vies. Waarschijnlijk door al het vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *