Recept

Recept: Vegetarische ovenschotel met aardappel en spinazie

Vegetarische ovenschotel met aardappel en spinazie

Zoals je misschien al wel gezien hebt aan mijn eerder gepubliceerde recepten zijn wij do op ovenschotels. De geur in huis als je ovenschotel in de oven zit is al heerlijk. Ik kijk wat betreft ovenschotels niet echt naar het aantal calorieën, er zit vaak room in en/of kaas. Eigenlijk zou ik wel beter op moeten letten op de lijn, maar een keer per week een heerlijke ovenschotel moet kunnen, vind ik dan .

Deze ovenschotel vond ik op de site van Chickslovefood, dit is het originele recept. Ik maakte er een eigen versie van, omdat ik niet alle ingrediënten in huis had. Zoals ik hem maakte lees je hier.

Wat heb je nodig:

450 gram verse spinazie

2 tenen koflook

zout en peper naar smaak

450 gram aardappels of zoete aardappels

half flesje room culinair

200 gram geraspte kaas

 

Hoe maak je het:

Ik gebruikte een grote zoete aardappel en 3 grote gewone aardappels. Deze schil je en snijd je in plakken. Kook deze in 10 minuten gaar. Intussen wok je de spinazie samen met de knoflook, totdat de spinazie gaar is. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kookroom door de spinazie. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem van de ovenschaal en doe hier de helft van d spinazie met room overheen. Hierover de rest van de aardappels en dan weer spinazie eroverheen. Hierop strooi je de geraspte kaas en dan gaat de schaal voor 10 minuten in de oven.

WP_20160521_18_28_18_Pro 1

Comments

comments

7 gedachten over “Recept: Vegetarische ovenschotel met aardappel en spinazie

  1. Ziet er heerlijk uit Yvonne en als je minder vlees wil eten zoals je in je vorige logje schreef dan is dit een mooi alternatief..
    Zelf eet ik ook minder vlees deels omdat ik het ook vaak zielig vind als je ziet hoeveel dieren ervoor geslacht worden maar ook omdat het toch niet zo goed schijnt te zijn te veel vlees eten….

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *