Mama·Opvoeding

Uitspraken van mijn eigenwijze kleuter

Uitspraken van mijn eigenwijze kleuter

 

Marc is 4 jaar en kan bijna alles wel duidelijk maken. Sommige woorden kent hij nog niet en ik krijg soms de moeilijkste vragen van hem? ‘Mama, hoe werkt de motor van jouw brommer?’  ‘Waar moet de benzine in en hoe werkt dat dan?’ Deze vragen kreeg ik afgelopen week. Ik probeerde dus een makkelijke manier om het uit te leggen, maar eh: ik weet ook niet helemaal hoe zo’n motor nou precies werkt… :)

Omdat Marc overal interesse in heeft hebben we altijd wel een gesprek te voeren, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Toch zijn veel woorden hem nog vrij onbekend of hij heeft er nog een beetje moeite mee ze uit te spreken of te onthouden. Dit levert soms erg grappige opmerkingen op :).

 

Laatst kwam hij ineens het toilet binnen en zag mij bezig met mijn broek dichtmaken, waarbij ik mijn t-shirt onder mijn kin klemde om mijn riem goed te zien. ‘Oh, mama, ik zie jouw snavel!’  Ik schrok er eerst van, maar bedacht me gelukkig dat hij mijn navel bedoelde en we moesten er beide erg hard om lachen.

Zijn tante draagt bijna altijd erg hoge pumps, iets waar je mij nooit mee zult zien, en Marc had haar gezien die middag. Later wandelen we samen met de hond en zegt Marc tegen mij: ‘Mama, ik wil ook schoenen met stokjes bij de hielen.’ Heel even moest ik nadenken, maar wist wel dat hij de pumps van zijn tante bedoelde. Dus heb ik hem uitgelegd dat dat echt iets voor vrouwen is, maar dat hij het vast wel eens zou mogen proberen met die van zijn tante. Volgens mij is hij dan gauw klaar met zijn ‘schoenen met stokjes’.  Respect voor alle vrouwen die erop lopen kunnen  :).

In het tuincentrum hebben ze bij de kassa een lopende band, waarvan een deel bestaat uit rolletjes waar het zand doorheen kan vallen (denk ik). Marc vond dat erg mooi en ging er bij staan om het van dichtbij te bekijken. Wel moest hij even tegen de kassière zeggen dat het wel erg lang duurde en dat hij wel erg lang moest wachten.. Eh, jongen, we staan er net. En ik schaamde me een klein beetje…

Marc lust graag ijs, maar de hoorntjes vind hij niet lekker, die gooit hij dus weg. Vroeg de ijscoboer hem: ‘was je ijsje lekker?’  Waarop Marc antwoorde: ‘ja hoor, ik heb hem in de prullenbak gegooid.’ Ha ha, die ijscoboer zal wel gedacht hebben…

Vorige week moest mijn vriend naar het ziekenhuis voor een onderzoek vanwege pijn in zijn voet. Marc vond het vreselijk en vertelde papa meteen: ‘Papa, als ik uit school kom ga ik bloemen voor je plukken en dan kom ik bij je op bezoek in het ziekenhuis.’  Oh zo lief!

En in het weekend kwam ik erachter dat ik één boek was vergeten in te leveren bij de bibliotheek. ‘Aah balen’ zei ik ‘nu krijg ik boete.’ Marc begint te huilen, dus ik vraag hem wat er is.  Zegt hij  ‘dan heb ik geen mama meer..’ De arme schat dacht dat een boete betekent dat je meteen naar de gevangenis gaat. Dat vraagt dus om wat extra uitleg!

 

WP_20160422_07_46_59_Pro

Comments

comments

12 gedachten over “Uitspraken van mijn eigenwijze kleuter

  1. Haha.. ik moest wel om lachen om Marc… Leuk hé dat Marc.. moest even uitleggen. Dan leert ook gelijk. Ijscoman zal wel denken… Marc.. vind hoorntjes niet lekker. Wel ijs. Wat is hij grappig. Wat naar dat je vriend last zijn voet hebt. Sterkte. Marc.. wilde zo graag bloemetje plukken. Wat lief. Echt wijs is Marc… Hij kan zo leuk zeggen. Leuke foto van Marc..

    1. dank je wel. De voet van mijn vriend is extreem doorgezakt. daardoor heeft hij pijn met lopen. Hij moet op 16-8 weer naar het ziekenhuis, hij zal steunzolen aangemeten krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *