Lifestyle

De traktaties

De traktaties

Marc gaat van peuter naar kleuter. Wordt op 28-01 4 jaar en gaat afscheid nemen op de peuterspeelzaal. Tijd dus voor mij om na te denken over de traktaties! Niet echt gemakkelijk, de traktaties die Marc mee gekregen heeft zijn altijd erg origineel, de een nog mooier als de ander. Dus dan wil ik ook met iets speciaals komen natuurlijk. Ook omdat het een afscheid is wil ik er een leuke rijmende tekst opzetten, als dat tenminste gaat lukken!

Het afscheid op de peuterspeelzaal

Het afscheid van Marc op de peuterspeelzaal zal hij samen hebben met nog een kindje uit zijn klas, die ook naar dezelfde instroomgroep gaat als Marc. Wij als ouders mogen erbij zijn, wat ik erg leuk vind. We hebben de laatste 3 kwartier ervoor.

Ook de juffen zullen een leuk afscheidscadeautje van ons krijgen. Ik denk een bloemetje met chocolade, dat vindt iedere juf toch leuk?

Mijlpaal

Het is wel een mijlpaal hoor voor onze Marc, ik vind het een enorme stap, mijn peuter die kleuter wordt. Dan gaat hij iedere dag naar school. Op dit moment wordt hijzelf een beetje boos als ik dat zeg. Hij wil bij mama blijven, zegt hij. Tja, voor mij is het ook niet makkelijk, maar dit laten merken mag ik niet doen, tegen hem ben ik enthousiast natuurlijk. Uiteindelijk zullen wij er beide aan wennen en zal hij het hartstikke leuk gaan vinden om naar school te gaan. En de tijd die we samen hebben gaan we natuurlijk goed indelen. Na school eerst even tijd voor elkaar, met thee en koekjes, net als bij mij thuis vroeger. Even tijd om te kletsen over de dag, als hij er iets over kwijt wil :)

Maar nu even terug naar die laatste dag op de peuterspeelzaal. De traktaties moeten gemaakt gaan worden. Ik heb bedacht dat ik vliegertjes wil knutselen met een knijpfruitje en een lolly op de achterkant. Of vlinders op een wc- rolletje met een spekkie en een bellenblaas erin.

Ik denk er nog heel even over na en ga dan aan de knutsel, het resultaat ga ik laten zien!

Wat vindt jij een leuke traktatie? En kies je voor iets te snoepen of iets verantwoords voor erbij?

Comments

comments

3 gedachten over “De traktaties

  1. Wat is het leuk om deze te lezen.
    Wauw zo anders dan in Belgiƫ.
    In Belgiƫ gaan de kindjes gewoon naar de kleuterklas een intapklasje heeft mijn zoontje nooit gedaan.
    Zo leuk om te lezen dat alles zo anders aan toe ga.
    Wel een leuk idee voor te geven aan de juffen, iedereen hou van chocolade :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *