Tosa Inu·Honden

Tosa Inu: stoere bink, klein hartje of toch niet..?

Tosa Inu: stoere bink, klein hartje of toch niet..?

Dit artikel gaat over onze hond ‘King’. King is een Tosa Inu, een grote hond met een stoer voorkomen. In elk geval stoer genoeg waardoor er wel mensen schrikken van hem en soms zelfs met een grote boog om hem heen lopen.

Toch is hij wel een hond met een klein hartje, in bepaalde opzichten tenminste.

Je zult het misschien niet geloven, maar hij heeft:

 • Nog nooit iemand of iets kwaad gedaan. Een vogel, een poes, een eend. Eigenlijk is alles veilig bij King. De eenden in het park, die langs de kant zitten, blijven gewoon zitten als King voorbij komt. Poezen doet hij ook niks. Het enige wat hij wel doet is de dieren achterna gaan, om ze uit te dagen om te spelen.
 • Enorm schrikken van de kleinste dingen. Er hoeft hier maar iets kleins te vallen en hij schrikt overeind. Dan lijkt het weleens dat hij een beetje te erg schrikt en wil vluchten, maar dit herstelt hij binnen een fractie van een seconde.
 • Hij durft niet in zijn ren als er iets voor de deur ligt. Het ziet er raar uit (en dat is het soms ook 😉 ), hij durft niet over dingen heen te stappen die in zijn ren liggen, zoals zijn kluif. Ligt zijn kluif op zijn kussen, dan kan hij niet slapen, echt niet. Die kluif weg leggen zou hij makkelijk kunnen, maar zo slim is hij natuurlijk niet.
 • Wat hij niet kent, vertrouwt hij niet. Mijn föhn bijvoorbeeld, even wennen hoor en ook de ventilator vindt hij erg vreemd, hij gaat dan even achteruit om van een afstandje even de boel te bekijken. De ‘bekijkfase’ is snel over, na een minuutje wint zijn nieuwsgierigheid.

Uiteindelijk is King dus best stoer maar hij moet soms heel even de kat uit de boom kijken. Dat kat uit de boom kijken is van heel korte duur.

WP_20160608_16_31_17_Pro

 

Heb jij een hond? Herken je het karakter van King ook in jouw hond?

Comments

comments

4 gedachten over “Tosa Inu: stoere bink, klein hartje of toch niet..?

 1. King is een heerlijk hond om te zien. Ook prachtig hond Yvonne. Sommige mensen zijn bang voor King. Zeker te groot. Laat maar gaan. Misschien hebben de mensen ook wat meegemaakt met grote honden. Ik heb ook meegemaakt. De ene hond mastino hond greep bij mij. Hij vloog naar zowat naar mijn nek. Heel rare hond. De vent had moet aangelijnd doen. Want hij greep ook zowat naar ander mensen ook. Ik liep gewoon. Ik was op moment heel erg kwaad. Ik had hele zere been over gehouden. Vol met bloeduitstorting. Ik had volgens mij eerder vertelt. Gelukkig heeft King goed karakter. Dat is zeker mooi. Föhn en ventilator vind hij vreemd. Misschien moet vaker gaan gebruiken dat je aan went. Voor stapje doen. Wij hebben geen hond. Ik weet heleboel ervaring van onze ouders. Die hebben zowat hele leven honden gehad.

 2. Wat een leuk logje over King, zo heeft ieder dier zijn eigenaardigheden en gewoontes

  King is best wel imposant om te zien maar ik vind dat hij een hele zachtaardige uitdrukking heeft

  Toch lijkt het me wel dat je een bepaald overwicht moet hebben om zo’n hond als King op te voeden maar daar hebben jullie vast en zeker veel ervaring mee

  Voor morgen een hele fijne zondag Yvonne

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *