Mama·Beauty

Mama en beauty.

Mama en beauty. In hoeverre veranderd dat? Ben je nog dagelijks bezig met je make-up? Ga je nog weleens naar de kapper? Of alleen om het kort te laten knippen?

Ik houd wel van make up en wil er elke dag verzorgd uit zien. Qua kleding ben ik wel iets makkelijker, liever iets makkelijks aan, gewoon een spijkerbroek en trui, klaar :)

Op papaisdeliefste.com kwam ik deze leuke tag tegen. Lees je mee?

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ik houd wel erg van make-up en maak me elke dag op. Daar doe ik niet lang over. Verder gebruik ik een keer per week een scrub en bodylotion, dat is eigenlijk alles.

Heb je elke dag een vaste beauty-routine?

In principe wel. Dagcreme, foundation, blusher, oogschaduw en mascara.. Klaar!

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorging en het make-up-en?
Nee, Marc vraagt weleens als ik me opmaak: wat doe je mama? Ik antwoord dat het voor vrouwen is, om mooier te zijn. Daar neemt hij genoegen mee.

Zijn er dingen qua beauty veranderd sinds het moederschap?

Ja, ik neem er wat minder tijd voor. Nagels lakken deed ik eerst regelmatig, nu heel soms.. En als ik het doe krijg ik bijna niet de kans om de nagels echt goed te laten drogen, dus laat maar :)

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?
 Het besef dat ik ouder wordt heeft het wel veranderd, het moederschap zelf niet. Ik maak mijn huid elke avond schoon en gebruik een anti rimpel-dag en nachtcreme. Baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Doe je snel je verzorging en of make up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?
Altijd snel, hoe sneller hoe beter :)

Mag je kind spelen met je make up?
Nee! Absoluut niet. Gelukkig heeft hij er ook geen interesse in.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?
 Ja lijkt me best leuk!

Stel dat je zoon van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?
Daar zou ik hem van af praten..

Als je dochter make-up wil dragen, vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?
 Ik heb natuurlijk geen dochter, maar ik denk dat ik  rond de 15 wel een mooie leeftijd zou vinden.

 

Beauty lipstick en tijdschrift

 

 

 

Comments

comments

10 gedachten over “Mama en beauty.

 1. Ik moet nodig naar kapper toe. Het komt nog wel. Make up doe ik als ik weg moet. Alleen oogschaduw en crème en poeder op gezicht doen. Verder ook niks. Geen nagellak en lippenstift erop. Daar heb ik zo hekel aan. Hoefde voor mij niet. jE hebt groot gelijk dat Marc niet met make up gaat spelen. Het is ook ongepast voor jongen. Ja toch. Dochter is heel anders. IK zou jaar of 14 doen. Meestal willen dochters wel eerder doen. Het is ook heel erg hip.
  Fijne dag.

 2. Make up is inderdaad erg hip. Je ziet soms meisjes op de basisschool al met make up op, dat vind ik erg jong. Maar ja, tegenwoordig is dat normaal, je kunt niet eens meer zien hoe oud zo’n meisje is, ze zien er vaker ouder uit dan ze zijn.

 3. Ik ga regelmatig naar de kapper en zet bijna iedere dag krul spelden in mijn haar, ik kan namelijk nog steeds niet fohnen. In mijn tijd was dat nog niet. Als ik uit ga dan kleed ik me altijd leuk aan en altijd opgemaakt. Als ik thuis ben dan is het meestal lange broek en een shirt lekker makkelijk en wel zo handig met 3 katten, er wil er altijd wel eentje op schoot zitten.
  Nog een fijne zondag.
  lieve groet
  lia.

   1. goedemorgen Yvonne,
    Ik heb net aan mijn zoon gevraagd of hij een berichtje bij mij wil achterlaten, om te kijken of dat lukte en dat ging prima. Ik heb ook alles na gekeken en alles was goed. Ik begrijp er niets van.
    lieve groet
    lia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *