Mama

Sinterklaasfeest deel 1.

 

Dit jaar is het voor het eerst dat Marc zich écht bewust is van de Sint en wat er allemaal bij hoort. Hij is nu bijna 4 jaar en ik merk dat het nu wel begrepen wordt. Vorig jaar vond hij het ook al wel interessant, maar tijdens het uitpakken van de cadeaus had hij toch meer het idee dat hij het van ons had gehad en niet van de Sint. Natuurlijk spraken wij wel over de Sint, zongen wij liedjes, bezochten wij plaatsen waar Sinterklaas en zwarte Piet aanwezig waren, maar toch drong het nog niet helemaal door.

Dit jaar wel, hij heeft het nu al weleens over Sinterklaas en kijkt in het speelgoedboek en zegt dan dat hij dat ene aan Sinterklaas wil vragen. Lief!

Een leuke tijd, ja toch? Vond jij het ook zo spannend?

Als kind keken wij weken in het speelgoedboek, maakte verlanglijstjes, zagen we ergens een Piet, dan was dat zeer spannend. Echt een leuke tijd die ik elk kind gun hoor.

Toch had ik een collega, die was pas vader geworden, en hij zei dat hij niet van plan was om iets aan Sinterklaas te doen. Vreemd natuurlijk, dus ik vroeg hem zijn reden. Zijn antwoord was: ‘ik ga mijn kind niet voorliegen. Ik wil niet dat mijn kind er op een gegeven moment achter komt dat het niet echt is en dat wij tegen hem hebben gelogen.’

Zo zie ik het absoluut niet.

Wanneer ik er uiteindelijk achter kwam dat het niet echt is, had ik een hoop vragen en was ik wel een beetje teleurgesteld, de spanning gaat er dan een beetje af he, maar het was toch nog leuk om het Sinterklaasfeest te vieren.

Daarom vind ik het juist leuk om Marc te vertellen over Sinterklaas, dat hij zijn schoen mag zetten en dat hij cadeaus krijgt van de Sint, als hij lief is tenminste. Een leuke en spannende tijd gaat hij tegemoet en dat zou ik hem dus nooit willen afnemen!

Comments

comments

6 gedachten over “Sinterklaasfeest deel 1.

 1. Als kind vond ik de tijd rond Sinterklaas ook reuze spannend en vooral heel gezellig en ook al hadden we het thuis niet breed mijn ouders zorgden er toch voor dat het een leuke Sinterklaas avond werd…

  En waarom zou je het je kind ontzeggen, er is toch niets leuker dan een blij gezichtje als er iets lekkers in het schoentje zit en de kadootjes uitgepakt worden op de avond zelf..

  Groetjes Marianne

  1. Hey Marianne,
   toevallig, gisteren was ik nog op zoek naar jouw site, maar kwam alleen maar op een site die niet meer bestond! Nu heb ik je linkje weer. Wat leuk!
   Ik zou het mijn kind ook niet willen ontnemen, veel te leuk, en als ouder is het toch ook heerlijk!

   Liefs, Yvonne

 2. Toen ik het aan de kinderen vertelde zei ik dat Sinterklaas een spel is dat iedereen met heel veel plezier samen deed. En dat zij nu door mochten naar het volgende level, en het geheim mochten weten.

  Dat werkte geweldig, want ze waren vereerd en in hun nopjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *