mama

Sinds ik mama ben

Sinds dat ik mama ben is er natuurlijk een heleboel verandert in mijn leven. Een fijne verandering wel te verstaan. Zeker weten. Als je mama wordt lever je natuurlijk wel wat in, je krijgt er wel heel veel voor terug uiteraard.

Sinds ik mama ben, ben ik emotioneler. Ik kan sneller huilen om dingen, verdrietige gebeurtenissen, films, nieuwsberichten. Maar ook mooie dingen. Als ik mijn kindje intens zie genieten van iets dan springen de tranen soms in mijn ogen van geluk 🙂

Sinds ik mama ben, ben ik vaker moe. Een dagje thuis met mijn kind vind ik heerlijk. Het is alleen wel zo dat ik dan ’s avonds echt moe ben. Zodra hij in bed ligt, moet ik even uitrusten op de bank hoor. Daarna kan ik nog wel wat doen, hond uitlaten, wasje ophangen. Maakt niet uit wat. Ik heb gewoon vaker even een rustmomentje nodig en zoek ook vroeger mijn bed op.

Sinds ik mama ben, ben ik meer een huismus geworden. Het is zo gezellig samen met Marc lekker thuis zijn. Knutselen, tekenen, boekje lezen of samen op de bank een filmpje kijken. Ik geniet daar enorm van.

Sinds ik mama ben, ben ik serieuzer geworden. Ik denk meer na over alles wat we doen, alles om het voor Marc goed te doen, zeg maar. Ik vind het erg belangrijk dat hij mij begrijpt en ik hem, dus ik maak niet zomaar overal een grapje van. Dat betekent niet dat we niet lachen samen, we kunnen ook lekker gek doen, stoeien, kroelen, gekke dansjes doen.

Sinds ik mama ben, ben ik me meer bewust van alles wat er gebeurt in de wereld. Eerst stond ik er niet altijd bij stil als er wat aan de hand was in andere landen, Ver van mijn bed idee. Tegenwoordig ben ik me er wel van bewust dat bepaalde gebeurtenissen consequenties kunnen hebben voor de toekomst en dan voornamelijk de toekomst van mijn zoon. (kijk naar IS)

Sinds ik mama ben, heb ik me meer verdiept in gezond eten. Voor mij is het erg belangrijk dat hij alle belangrijke voedingstoffen binnen krijgt en kook ik iedere dag een gezonde maaltijd. Of hij het allemaal opeet daargelaten, dat lees je hier en hier.

Sinds ik mama ben, ben ik gelukkiger als nooit te voren!

Leave a Reply