Recept

Recept: Pizza uit de pan.

Pizza uit de pan

Op meerdere blogs kwam ik het al tegen: pizza uit de pan. Ideaal lijkt mij, snel klaar en ik was ook wel erg benieuwd naar de smaak ervan. De ingrediënten van de bodem zijn namelijk bloem en yoghurt. Ik kon me er niet zo goed iets bij voorstellen.

Afgelopen zondag hadden wij zin in pizza en had ik nog een kant en klare bodem in de vriezer liggen, dat is te weinig voor ons, dus leek me het een goed moment om de pizza uit de pan eens te gaan proberen.

 

Wat heb je nodig?

Voor 1 bodem:

100 gram bloem

100 gram yoghurt

wat zout

 

En om je pizza te beleggen:

alles wat je lekker vindt, bijvoorbeeld: tomaat, kaas, groente.

 

Hoe maak je het?

De bloem en de yoghurt met wat zout met een mixer kneden tot een bal en op een met bloem bestrooid blad uitrollen tot een pizzabodem. Deze in de koekenpan bakken in wat olie, een paar minuten per kant.

Deze kun je beleggen met van alles wat je lekker vindt, vuur dan iets lager zetten en warm laten worden.

Je kunt er eerst tomatensaus op doen dan gebakken groente op doen en dan geraspte kaas erover heen strooien en deze in de pan laten liggen tot de kaas gesmolten is.

Ik heb ervoor gekozen om de pizza te beleggen met rauwe groente, ui, paprika en champignons en dan nog even in de oven te leggen, de oven stond toch al aan.

WP_20160508_17_00_13_Pro

Hier ligt mijn pizza nog in de pan, voordat ik hem nog 5 minuten in de oven heb gedaan.

De tweede pizza belegde wij met tomaat, mozzarella en geraspte kaas en ging ook nog even in de oven.

 

Het resultaat

De pizza ziet er goed uit, ruikt heerlijk en smaakt redelijk. De bodem vonden wij een beetje papperig. Niet echt knapperig maar een beetje te zacht. De pizza’s gingen trouwens wel helemaal op. Zoonlief at trouwens deze pizza ook goed, zelfs die met groente.

 

Comments

comments

2 gedachten over “Recept: Pizza uit de pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *