Lifestyle

Pinterest favorites: breien op de breiring en breiraam

Pinterest favorites

Breien op de breiring en breiraam

 

Kom je weleens op de website Pinterest? Daar kom ik dus regelmatig en ik zie altijd erg mooie dingen voorbij komen. Nu ik ben begonnen met breien op de breiring en breiraam kom ik weer vaak op pinterest om inspiratie op te doen. Je vindt er erg leuke voorbeelden en kunt doorklikken naar de site waarop de uitleg staat.

Via Pinterest ben ik begonnen met breien. Als je al die mooie dingen ziet die je kunt maken, dan wil je dat ook graag kunnen? Of ben ik de enige die er zo over denkt?

In elk geval heeft Pinterest mij geholpen om het te leren en daarmee heb ik al verschillende dingen gemaakt. Een sjaal voor mijzelf, een muts voor Marc, een kussenhoesje en een uiltje voor Marc. Ik ben nog met veel leuke dingen bezig, daarover zal ik binnen kort meer vertellen.

Op het plaatje hierboven kun je zien hoe de e-steek werkt. Je draait de draad om de pinnen, dat doe je twee keer. Daarna haal je de onderste lus over de bovenste lus, met het bijbehorende pinnetje. Dan heb je al een steek. Niet moeilijk en het gaat snel.

Deze sjaal heb ik gemaakt voor mijzelf:

WP_20160404_12_44_28_Pro

Deze sjaal is lichtgroen met wit en lichtgroene franjes. Deze is gemaakt in de e-steek.

De kussen hoes heb ik gemaakt met 4 lapjes zoals deze:

WP_20160404_12_44_46_Pro

Ook een uiltje gemaakt voor Marc, hij is er erg blij mee. Ik eigenlijk niet, het lijkt niet zo erg op een uiltje namelijk. Het snaveltje moet ik nog maken, alleen moet dat gehaakt worden. In haken ben ik niet zo goed. Wie weet gaat het me ooit nog lukken. Al vind ik nu breien op de breiring veel leuker en makkelijker :).

WP_20160411_07_09_53_Pro

Zo vermaak ik me wel, ik heb de patronen via Pinterest gevonden en heb er dus veel plezier aan. Het breien werkt rustgevend, bij mij althans. In een avond kun je al iets af hebben, als je een iets kleiner project maakt tenminste en daarom is het ook zo leuk om te doen.

Waar kijk jij naar op Pinterest?

En wat vindt je van het breien op de breiring?

Is het iets voor jou?

 

Comments

comments

12 gedachten over “Pinterest favorites: breien op de breiring en breiraam

  1. Goedemorgen Yvonne,
    Ik kijk niet Pinterest. Ik vind beetje rommelig om te kijken. Ik hou me gewoon op site. Wat leuk dat je kwam tegen om te maken. Wat mooi sjaal heb je gemaakt. Uil heb je heel apart gemaakt voor Marc..Daar is hij weer blij mee. Leuk dat je creatief bezig bent. Succes verder om te maken.
    Fijn weekend.

  2. Ik bekijk en pin veel op Pinterest, maar er is nog weinig tot uitvoering gekomen haha. Maar dit ziet er wel gaaf uit zeg, vooral die lichtgroen / witte sjaal vind ik heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *