Huishouden, Lifestyle

Op zoek naar het ideale huishoudproduct

Omdat ik weinig tijd heb en veel werk heb aan mijn huishouden ben ik op zoek naar het ideale huishoudproduct. En dan vooral wat betreft het stofzuigen en dweilen.

De mooie lichte tegelvloer die wij hebben, ik vind hem prachtig maar ook heel onpraktisch met een hond en kleuter en een vriend die stratenmaker is (hij neemt elke dag zand mee naar huis). De vloer is toch wel de ‘eyecatcher’  van ons huis en die houd ik dus graag schoon. Dat betekent iedere dag stofzuigen en dweilen. Dat lukt me eigenlijk dus niet iedere dag en dit brengt mij de grootste ergernis.

Stofzuigen en dweilen in één handeling

Dus ik wilde wel graag eens iets anders proberen. Ik las over een stofzuiger waarmee je direct kunt dweilen, in één handeling. Klinkt ideaal, toch?

Per toeval kwam ik erachter dat een buurtbewoonster zo’n superhandig ding in bezit had. Had, want het was helemaal niet prettig. Zodra je stofzuigt komt er ook water uit, volgens haar, en kun je dus niet terug met de stofzuiger, want dan ga je over het natte heen. Het vergt dus enige oefening voordat je daar handig mee bent en of het nou zo ideaal is als het klinkt…. Volgens haar niet. Mocht je bij het lezen van dit artikel wel interesse hebben, schrik dan niet van de prijs, die van Philips kost 459,00. Niet zo goedkoop dus.

De robotstofzuiger

Sinds een aantal jaren ook steeds populairder is de robotstofzuiger. Een, meestal, ronde schijf die uit zichzelf je hele huiskamer stofzuigt. Klinkt ook best oke dus. Dezelfde buurtbewoonster had er een, ook niet meer in gebruik, en ik mocht hem van haar weleens testen. De accu was wel een beetje versleten, maar ik kon hem wel eens proberen. Ook deze gebruikte zij niet meer. De reden hiervoor was: alles moet van de grond, ook de stoelen en het hoogpolig tapijt en de drempel, daar bleef hij op hangen. Zij stelde de robotstofzuiger zo in dat hij ’s nachts het huis deed en ’s morgens was het dan best schoon, behalve als hij op de drempel bleef hangen dus.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met de robotstofzuiger. Ik ben er niet echt tevreden mee. Op zich doet hij het prima, maar de hondenharen kan hij niet opzuigen. Hij neemt ze wel mee en laat plukken haar weer los. En dus liggen hier na een rondje stofzuigen overal plukken haar, als of ik al dagen niks gedaan heb. Het is voor ons dus ook niet ideaal. En inderdaad, de stoelen moeten van de vloer en eigenlijk ben ik ook lang bezig met al het speelgoed van de vloer halen, dus ik kan net zo goed zelf stofzuigen. Dan kom ik ook in elk hoekje en weet ik toch zeker dat alles weg is als ik klaar ben.

Dus voorlopig houd ik het bij gewoon stofzuigen en daarna dweilen, helemaal zelf.

Heb jij ervaring met een robotstofzuiger of een stofzuiger die ook direct dweilt? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen hiermee.

Leave a Reply