Mama

Onze week

Onze week was vermoeiend en zwaar voor mij, vooral omdat ik zo verkouden ben. Maar ja, het gaat door als mama zijnde kun je niet in bed blijven.

Maandag was een rustig dagje, we gingen even kijken bij papa op het werk, we gingen 2 keer flink wandelen met de hond. Het weer was heerlijk zonnig.

WP_20151101_12_02_13_Pro

Dinsdag had ik in de ochtend een afspraak bij het uwv. Een persoonlijk gesprek over hoe het gaat met werk zoeken, vacatures vinden en mijn cv werd eens goed bekeken. Ik had er best wat aan, ik kreeg wat tips mee. Marc weer opgehaald bij opa en oma en hem daarna naar de peuterspeelzaal gebracht, waarna ik het huis ben gaan schoonmaken.

Woensdagochtend zijn we naar de bibliotheek geweest. Daarna ben ik met Marc naar onze afspraak op het consultatiebureau geweest. Marc doet alles prima, alles was goed met hem. Dat wist ik zelf wel. Marc weegt 16 kilo en is 103 1/2 cm lang. Hij kreeg de dktp vaccinatie. Dat was erg spannend voor hem, maar het was zo voorbij en hij heeft heel stoer niet gehuild :)

Daarna moesten we met King, onze hond, naar de dierenarts. Hij werd gecastreerd. Omdat hij zo enorme attitude heeft, dominant gedrag vertoont, hopen wij dat dat nu wat minder gaat worden.

De dierenarts wilde King een prik geven om suf te worden en hem dan meenemen naar de operatiekamer en hem daar, zonder mij, een narcose spuit geven.

Ik was intussen dus weggegaan, maar na 10 minuten belde hij op. King verzette zich hevig en hij gromde naar de dierenarts waardoor hij hem de narcose niet durfde te geven.

Tjee, wat is dit voor dierenarts dacht ik. Mijn hond was natuurlijk bang, hij voelde dat hij niet meer goed kon lopen, door de sufheid, maar was bang en wilde dit niet. Ik zat met Marc, dus een goede vriendin van me is er heen gegaan. Zij heeft King gerust gesteld en daarna kon de dierenarts gelukkig wel de narcose geven.

Dit heeft me enorm aangegrepen, ik vond het al zo erg dat hij onder narcose moest en nu dit nog, mijn hond leek nu een valse hond, terwijl hij altijd heel lief is. Hij was gewoon bang en ik weet dat ik hem nooit meer alleen laat tot hij onder narcose is.

Zo zielig was hij ook erna, hij moet een kap om, hij mag niet aan de wond likken.

De eerste avond en nacht heeft hij als een standbeeld gestaan, zo erg eng vond hij de kap, hij durfde er niet mee te lopen omdat hij overal tegenaan liep.

Doordat ik me zo’n zorgen maakte om hem, sliep ik die nacht slecht.

WP_20151104_20_20_35_Pro

Donderdag ging het al een stuk beter met hem. Hij durfde alweer te lopen en hij kon gewoon lekker gaan liggen. Gelukkig!

Donderdag was Marc niet lekker, we zijn allemaal verkouden, alleen hij heeft die dktp prik gehad, dus ik dacht dat het daar weleens door kon komen. We bleven dus lekker thuis.

Vrijdag hadden we afgesproken met een vriendin van mij met haar dochtertje. We zijn naar de speelwinkel geweest. Dit is een winkel omgebouwd tot speelruimte. Ze spelen daar met simpele dingen, zoals ballen, ringen, zand, een bak met stro, een paar kleine klimrekjes, een keukentje met pannetjes, verkleedkleren en ga zo maar door. Het is erg leuk, je mag zelf weten wat voor bijdrage je geeft, je hoeft geen vast entreebedrag te betalen, het is er lekker stil, al was het gisteren wel wat druk met een paar iets grotere jongens. Ze mogen binnen tot en met 4 jaar.

Hier kun je alles lezen over de speelwinkel:

http://www.luciadejong.nl/pagina/18-speelwinkel

Hebben jullie ook een leuke week gehad?

Comments

comments

6 gedachten over “Onze week

  1. Ja de speelwinkel is gewoon een heel leuk simpel iets eigenlijk, waar mijn kind nooit naar huis wil. Geen tv, games, of computer, maar gewoon een soort ‘terug naar de basis’ idee.

 1. Ach, arme King, logisch dat hij zo bang was omdat hij zo versuft en in een hele vreemde omgeving was, ook zo zielig dat hij die kap zo eng vond……..kan me voorstellen dat je zelf ook niet lekker sliep….

  Vind het wel raar van die dierenarts dat hij bang was dat verwacht je toch niet….

  Wat een stoer mannetje is Marc dat hij helemaal niet huilde met de prik….

  Hopelijk hoop je het ergste gehad met de verkoudheid…

  Liefs Marianne

  1. Stoer he die Marc! King was wat minder stoer, maar loopt nu ook gewoon normaal rond met de kap. Nog een weekje en hij mag af. Ben ik ook blij om!

 2. Wat sneu dat King niet lekker voelde. Narcose is best wel zwaar voor de dieren. Het moet helemaal uit de narcose komen. Ik weet alles van. Ach wat zielig met kapje. Het moet. Anders gaat veel aan likken. Gelukkig gaat weer met King. Het komt ook weer goed met King. Beterschap voor King. Wat erg dat Marc.. niet lekker voelde na zo prik. Dit hoor wel meer bij kinderen. Gelukkig gaat weer beter met Marc.. Wat knap dat Marc.. heeft gehuild. Grote jongen word. Marc.. Zo te zien had je drukke week gehad.

  Fijne zondag.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

  1. Ja de week was druk, gelukkig ben ik dit weekend weer bijgekomen. Lekker vroeg gaan slapen en nu voel ik me weer iets beter. Komende week geen verplichtingen dus lekker rustig aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *