Tosa Inu

Met trots stel ik voor: Onze Tosa Inu

De Tosa Inu

Onze Tosa Inu King

Met trots vertel ik jullie graag wat over onze hond, de Tosa Inu. Lezers die mij al eerder volgde op mijn vorige website www.onzewegenco.wordpress.com hebben al vaker wat over hem gelezen en voor nieuwe lezers heb ik al eerder een blogje geschreven over de Tosa. Zie hier.

Onze Tosa heet King. King omdat wij deze honden net leeuwen vonden, wij zagen dit ras voor het eerst bij een fokker in Heesch klik

Zij nodigde ons uit om kennis te maken met dit mooie ras. Wat waren we onder de indruk van deze grote reusachtige en vooral lieve honden. We vonden ze enorm en machtig als de leeuw, vandaar dat wij bedachten dat onze toekomstige Tosa ‘KING’ moest gaan heten.

We hebben een tijdje moeten wachten op onze Tosa, het is een vrij zeldzaam ras, maar uiteindelijk, na anderhalf jaar wachten, konden wij King ophalen.

King komt van deze fokker klik

Hij was nog maar 8 weken, maar wat groeide hij hard. Na een aantal weken was hij al behoorlijk van formaat, het puppie-achtige was er gauw vanaf.

King als volwassen hond

Intussen is King alweer 13 maanden oud, hij is lief en aanhankelijk. Hij is erg waaks en leeft voor ons gezin. Ook is hij dominant in zijn houding, stoer in zijn voorkomen, maar ook gevoelig en speels.

Afgelopen week is hij gecastreerd, om de scherpe kantjes eraf te halen, zullen we maar zeggen. We merken dat hij door hormonen gestuurd wordt. Hij kan bijvoorbeeld heel goed luisteren, als ik met hem alleen ben, maar zodra er mensen of honden bij zijn, wil hij zeker de baas zijn, voorop lopen, maar wel als laatste elke plek beplassen en zijn geur achter laten. Een tennisbal is niet veilig bij hem, elke hond die speelt met een bal, moet op zijn hoede zijn, als King de bal te pakken heeft geeft hij hem niet meer terug. Pas thuis laat hij los. En geloof me, ik erger me kapot en mopper op hem en probeer de bal af te pakken, wat echt niet lukt.

Alle tennisballen die hier thuis liggen zijn gejat :)

je zou het niet zeggen, toch, dat hij zo’n boef is?

Onze Tosa Inu King

Comments

comments

9 gedachten over “Met trots stel ik voor: Onze Tosa Inu

 1. Wat een leuk logje over jullie hond, als ik het zo lees is het echt een lieverd maar dus wel een hond die leiding nodig heeft…

  De onderste foto daar smelt je bij weg, wat een lief koppie heeft die en dan zou je inderdaad niet zeggen dat hij zo’n boeffie is….

  Liefs Marianne

 2. Ik weet nog alles goed dat King toen puppy was. Ik heb je alles gevolgd op je blog. Toch is hij waaks in zijn huis. Wel makkelijk voor de inbrekers. Tegenwoordig hoor steeds meer inbreken. Bij jou lekker niet in. Deze ras is zo. Dat wist ik. Want in mijn straatje had ook zo hond. Die heeft bij mij gegrepen. Ik was zo woedend op kerel. Hij had niet vast aan de lijn. Het deed zo zeer. Hele been van mij was helemaal blauw en bloeduitstorting. En hij greep bijna naar mijn keel. Hij was geen makkelijk hond in de straat. Hij deed ook bij andere mensen. Ongeveer jaar later ging hij verhuizen naar ander huis. Maar deze hond King ziet heel lief uit. Aandoenlijk kijken. Misschien opleiding volgen. Jullie hadden al gedaan. Het is wel karakter van deze hond dat hij waaks is. Maar hij is aan geholpen. Misschien is het te vroeg aan te merken. Meestal duurt ongeveer twee of drie weken dat gaat merken.

  Ik wens jou fijne weekend.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

   1. Wat erg Jacqueline dat je ooit gepakt bent door zo’n enorme hond. Zulke honden zijn gevaarlijk en zouden niet rond mogen lopen. Gelukkig is King heel lief. Ik weet dat hij ons zal beschermen maar ik geloof niet dat hij iemand zou bijten.

 3. Ik was je kwijt maar heb je gelukkig weer gevonden. Wat is King gegroeid zeg. Hij ziet er prachtig uit. Echt een stoere bink. Lady nam ook altijd de tennisballen mee naar huis die ze in het park vond.Ik wens jullie een heel fijn weekend.
  lieve groet
  lia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *