Mama

Ons hondje uit het asiel.

Intussen weet je dat wij een rashond hebben, als pup aangeschaft bij een fokker. Hiervoor hadden wij dat ook. Omdat we vielen voor een bepaald ras. In de tijd dat wij onze vorige hond hadden, een Amerikaanse Bulldog genaamd Tyson, hebben wij ook een hondje uit het asiel gehad.  Lilly heette ze en het was een boomertje.

Lilly

Lilly was als zwerver gevonden en zat al een tijdje in het asiel. Wij gingen kijken en Lilly viel ons op, ze was zo blij ons te zien. Het leek wel of het zo moest zijn, dus wilden wij haar graag hebben natuurlijk. Omdat wij al een hond  hadden moesten wij samen met hem terugkomen om te kijken of het klikte tussen die 2. Dat deden wij, het ging redelijk en we namen Lilly mee naar huis. We moesten 80,00 betalen voor Lilly. Ze kreeg een dierenarts bezoekje op kosten van het asiel omdat we bultjes voelen op haar  huid. Dit waren talgbultjes gelukkig en geen tumoren zoals wij even bang voor waren.

Goed gevoel

Lilly was al een oud hondje, ze werd geschat tussen de 10 en 12 jaar. We wisten dat ze misschien niet lang bij ons kon blijven, maar deden er alles aan haar een fijne plekje te geven. Lilly bloeide helemaal op, liep heel fier mee met wandelen en kon ook best lange wandelingen mee maken.

In de eerste weken kon ze niet zo goed tegen andere honden in het park, ze gromde en snauwde, ze moest wennen. Want na een korte tijd ging het stukken beter.

Het was zo fijn om Lilly zo blij te zien, ze hoorde echt bij ons en was tevreden. Het gaf ons zo’n goed gevoel om dit hondje een thuis te geven. Het is zo’n pijnlijke gedachte dat zij over straat had gezworven. Het is misschien maar goed dat we haar achtergrond niet wisten. Wie weet had iemand haar gedumpt…Dan zou ik die persoon graag eens spreken…

7 Maanden later.

In mei ging het opeens slecht met Lilly. Op een zaterdag, mijn vriend was werken, wilde ze niet eten en niet wandelen. Ik kreeg een raar gevoel, maar hoopte dat het de volgende dag beter zou gaan.

Helaas niet, die nacht overleed Lilly. Ze bleek een hartkwaal gekregen te hebben. We hebben haar op zondag bij de dierenarts gebracht. Het was echt verdrietig dat ze opeens aan haar eind kwam.

Toch was ik wel tevreden. We hadden haar nog een mooie tijd gegeven met veel liefde en aandacht.

 

Comments

comments

5 gedachten over “Ons hondje uit het asiel.

 1. Ik wist helemaal niet van Lilly. Wat goed van jullie dat toen Lilly uit asiel hebben gehaald. Erg tof van jullie. Toch heeft Lilly nog plezier gehad met liefde van jullie. Het was leven te kort geweest. Niet vergeten dat jullie toch liefde gegeven had. Wat erg dat Lilly niet meer is. Wat erg toen dat zwerver geweest was. Hoe kan nou mensen zo met dier om gaan.Woord dumpen komt vaak voor. Vreselijk. Ik ben wel blij dat bij jullie toen was. Ik las net ergens dat hamster ook bij vuilnis neergezet met vervuilde kooi. Hoe kan mensen nou dit doen. Ik word zo kwaad om. Hamster was sterk vermagerd. Hopelijk gaat het redden zo arme beestje.

  Liefs Jacqueline & Ferry.

   1. Het is maar goed dat wij niet alles weten Jacqueline, het is zo erg wat sommige mensen met dieren doen. Gelukkig zijn er ook echte dierenvrienden zoals jij. x

 2. Wat treurig dat Lilly op straat zwierf en in het asiel terecht kwam..

  Maar gelukkig heeft ze nog 7 maanden bij jullie veel liefde gehad en een warm thuis kunnen ervaren..

  Jammer dat het maar zo kort was…

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *