Opvoeding

Onder de douche

Nog niet zo lang geleden vertelde ik dat onze peuter zo’n bangerd is als het om water gaat.

Dat kun je hier lezen.

Nu heb ik goed nieuws!

Hij gaat voortaan onder de douche :)

 

Op een dag in december was ik zelf net klaar met douchen, terwijl Marc naar de toilet ging. Hij riep me dat hij iets te laat was en zijn onderbroek een beetje nat was geworden. Daarom stelde ik voor even zijn benen af te spoelen onder de douche. Ik zei er direct bij dat er geen water op zijn hoofd zou komen, omdat ik de douchekop zo zou zetten dat dat niet kon gebeuren.

Wonder boven wonder ging hij akkoord :)

Hij ging onder de douche en was zo trots op zichzelf en wij ook op hem natuurlijk! Die dag hebben Marc en ik samen het babybadje naar de zolder gebracht en sindsdien gaat hij elke dag onder de douche en intussen ook met zijn hoofd eronder :)

Naar het zwembad gaan hebben we nog niet gedaan, omdat hij dat nog weigert, maar ik weet zeker dat dat uiteindelijk ook wel goed gaat komen!

onder de douche- watervrees bij peuter

 

 

 

 

Comments

comments

5 gedachten over “Onder de douche

  1. Dat weet ik nog goed dat Marc.. toen bang is. Gelukkig gaat nu onder douche. Dat is zeker goed nieuws. NU nog in zwembad nog leren. Dat ook straks ook niet meer bang is. Dat is al eerste stap voor Marc..Het komt ook goed bij zwembad. Van de zomer ga jullie ergens op vakantie. Dan kunnen jullie genieten in zwembad of naar zee.
    Fijn weekend voor jullie allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *