Lifestyle

Ochtendmens of avondmens?

bed

Ochtendmens of avondmens?

Of je een ochtend- of avondmens bent wordt deels genetisch bepaald. Ook je dagindeling bepaalt mee. Heb je kleine kinderen? Dan ben je meer gewend om vroeg wakker te worden en ga je waarschijnlijk in de avond eerder naar je bed. Werk je in ploegendienst? Dan ben je in de avond vaak minder snel moe. Deels is het dus gewoon waar je lichaam aan gewend is, je biologische klok.

 

Als tiener

Als tiener was ik echt gek op uitslapen. De wekker niet zetten en om een uur of 11 uit je bed rollen. wat betekent dat je ’s avonds minder snel moe bent. Dat kwam goed uit, ik hield er van stappen met vriendinnen! En dan doordeweeks veel moeite met opstaan in de ochtend, grrr…die stomme wekker!

 

Tegenwoordig

 

Tegenwoordig ben ik echt een ochtendmens. Ik moet wel, mijn zoontje slaapt niet uit. Als ik ’s avonds met mijn vriend op de bank een film kijk gebeurt het wel regelmatig dat ik een beetje weg dut of in slaap val tijdens een film. Het vroege opstaan vraagt om op tijd naar bed gaan. Als mijn vriend voorstelt om op te staan met Marc zodat ik kan blijven liggen, wil ik dat graag. Alleen ben ik dan toch vroeg wakker! Mijn biologische klok. En mijn moederinstinct :). Als ik die 2 dan beneden lol hoor maken wil ik er gewoon graag bij zijn.

 

Als ik mag kiezen

Als ik mag kiezen ben ik liever een ochtendmens. Ik houd van de ochtend. De dag is lekker lang, de ochtenden zijn mooi, de zon komt op, de vogels beginnen te fluiten. Ik vind het ook fijn om ’s avonds op tijd onder de wol te kruipen. Mijn bedje roept mij gewoon 😉

 

Wat ben jij? Een ochtend- of avond mens?

Comments

comments

5 gedachten over “Ochtendmens of avondmens?

  1. Ik was een ochtendmens , omdat mijn man altijd vroeg moest gaan werken
    Nu ben ik een avondmens , omdat mijn man niet meer werkt
    We houden nu van het uitslapen
    Ik wens jou een hele fijne week

    Liefs Gerda

  2. Ik ben meer een avondmens! Heb ’s ochtends altijd wat moeite om m’n bed uit te rollen, en ben er ’s avonds bijna niet in te branden 😉 Maar zomers en met mooi weer stap ik makkelijker uit bed, want dan wil ik gewoon alles uit de dag halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *