Recept

Noedels met kipfilet en broccoli

Sinds dat wij noedels kennen, wij nemen meestal woknoedels van Conimex, eten wij nog maar weinig rijst. Noedels hebben meer smaak en ook veel mogelijkheden. Ze zijn makkelijk en snel klaar en dat willen wij juist graag. Ik maakte een lekker en snel wokgerecht waar geen zakjes of pakjes voor nodig zijn. Zo weet je wat er in zit en je kunt het met een paar ingrediënten al maken.

Benodigdheden:

  • woknoedels Conimex
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 300 gram kipfilet
  • wokolie
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • peper en zout

Kook de noedels 2 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel af met koud water.

Snijdt de kipfilet in blokjes.

Meng de wokolie met de uitgeperste knoflook, gemberpoeder, ketjap en basterdsuiker.

Laat de kipfilet even marineren, zo’n 10 minuten.

Kook de broccoli intussen gaar in 6 minuten.

Fruit de ui met de rode peperringetjes voor een paar minuten.

Voeg de kip met marinade toe en bak deze tot deze gaar is.

Voeg de broccoliroosjes toe.

Roerbak dit nog even en voeg dan de noedels toe.

Nog even goed mengen en opwarmen en je maaltijd is klaar.

Voeg zout en peper toe naar smaak.

Dit recept is zoet en pittig. Als ik kook laat ik de rode peper weg omdat ik dat te scherp vind voor mijn zoontje. Je kunt anders op je bord wat sambal toevoegen om het pittiger te maken.

Leave a Reply