Persoonlijk

Nieuw op de basisschool

WP_20160131_18_56_11_Pro

Nieuw op de basisschool.

Onze Marc gaat nu de tweede week naar school. Het went snel, merk ik. De eerste dag was erg moeilijk voor hem. Tenminste het afscheid nemen was moeilijk. Marc was vreselijk verdrietig dat hij in een nieuw situatie terecht kwam. Na een korte tijd was hij gekalmeerd en zat hij te spelen en te kletsen met zijn klasgenootje. Op dat moment was hij samen met dat klasgenootje de enige in de nieuwe instroomgroep. Dit was voor hem een heel goed begin.

Goed begin is het halve werk

Dat het een goed begin was merkte ik meteen de volgende dag toen hij ’s morgens stond te springen om weer naar school te gaan. Dat was voor mij een grote opluchting. Het is zo moeilijk om weg te gaan terwijl je kind ontzettend verdrietig is om alleen gelaten te worden. Na de ene eerste dag is er geen traan meer gevloeid. Marc was blij om zijn klas weer in te gaan, was enthousiast naar de juffrouw en speelde en kletste volop. Ik merkte dat hij echt wel op zijn gemak was. Mee speelt ook dat hij echt toe was aan school en de nieuwe uitdaging.

Een klein steuntje in de rug

Ik merk goed bij Marc dat elk nieuw iets voor hem even moeilijk is. Hij is er eentje die de kat uit de boom kijkt en niet direct ergens op af gaat.

Als voorbeeld:

Vandaag zei de juffrouw dat ze naar de gymzaal waren gegaan en hij vandaag eigenlijk weer (net zoals de afgelopen keren) op de bank wilde zitten bij de juf. Zij is samen met hem naar de klimtoestellen en speeltoestellen gegaan en heeft even met hem rond gekeken en ze heeft het binnen een paar minuten toch zover gekregen zelfstandig te gaan spelen. En het ging heel erg goed! Dat samen rondkijken gaf hem het vertrouwen het ook te kunnen. Hij had even een steuntje nodig.

Ik ben blij dat hij uiteindelijk toch de stap neemt naar iets nieuws. Ondanks dat hij even de aanmoediging nodig heeft doet hij het maar mooi wel. Trotse mama hier โ™ฅ

 

Hoe deed jouw kind het de eerste dagen/ weken op de basisschool? Ik ben benieuwd. Vertel het me in de comments :)

Comments

comments

8 gedachten over “Nieuw op de basisschool

 1. Gelukkig gaat het goed met Marc… op school. In begin had moeilijk. Het moest ook aan wennen op school. NU staat te springen dat Marc.. naar school wil. Marc.. had ook steuntje nodig. Heel goed dat juf aandacht geeft. Je bent trotse mam.
  Fijne zondag.

 2. Het is even wennen hรจ, voor ouders en kind ๐Ÿ˜‰ Fijn dat hij het naar zijn zin heeft. Met recht een trotse mama! Hoe bevalt het jou, die (extra?) tijd voor jezelf? Of ben je dan aan het werk?

  1. het is wel wennen ja, ik voel me soms schuldig als hij de hele dag naar school moet.. Tijd voor mijzelf heb ik niet veel, ik werk als hij op school zit. Het zou wel lekker zijn, al ben ik dan toch meestal aan het poetsen thuis :)

 3. Wat fijn dat het beter gaat.
  Toen mijn dochter de eerste dag naar school ging zat ik nog even in de klas. Er waren ook wat andere kindjes net gestart en een aantal hadden het best moeilijk. Fijn om te zien dat de juf er heel lief mee om ging.
  Mijn dochters grootste wens was het sinds ze 2 was dat ze naar school mocht. Het naar huis gaan is een groter probleem dan het naar school gaan ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *