Mama

Mooi voor de dag komen als mama

Mooi voor de dag komen als mama

 

Vind jij het soms ook lastig? Om er elke dag weer netjes en verzorgd uit te zien? Omdat je minder tijd hebt om jezelf op te maken terwijl er een kindje aan je been hangt? Of de juiste kleding kiezen omdat je niet meer het figuur hebt zoals voor je zwangerschap?

Ik heb dat in elk geval wel! ’s Morgens wil Marc zo vlug mogelijk naar beneden. Daar kleden wij ons aan, omdat de badkamer beneden is, is dat ook wel makkelijk. Zodra ik wakker wordt, pak ik gauw wat kleding uit de kast en gaan we naar beneden.

Kledingkast

Mijn kledingkast is vol, heel vol, dat wel. Toch pak ik vaak hetzelfde, dat is gewoon makkelijk. De voorste stapels worden het meest gebruikt.

Altijd een spijkerbroek, een t-shirt en een trui of vest of blouse. Sommige truien en broeken heb ik al jaren, dat zit gewoon lekker. Een gat of vlek? Dan gooi ik het weg. In mijn kast liggen ook veel kleren die niet meer passen, echt één maat of twee maten te klein. Weggooien kan ik niet en ik hoop al jaren dat ik het ooit weer pas, alleen met alleen hopen kom je er natuurlijk niet. Huispakken of joggingpakken heb ik niet, die draag ik dan ook nooit.

Ook al heb ik minder interesse in mijn kleding en minder tijd om echt eens mijn kast uit te pluizen naar een spectaculaire outfit, ik draag wel altijd iets toonbaars, ik moet sowieso meerdere keren per dag de straat op om de hond uit te laten.

Make up

Ook al ben ik nu mama en heb ik soms minder tijd om me uitgebreid op te maken, make up gebruik ik altijd. Ik ga zelfs niet zonder make up de straat op, echt nooit. Voordat we weg gaan, met de hond of boodschappen doen, doe ik make up op.

Ooit gebruikte ik foundation, oogpotlood, oogschaduw, concealer enzovoorts.

Nu doe ik het makkelijk. Een matterende poeder, wat blush, soms oogschaduw en altijd mascara. Zo af en toe stift ik mijn lippen, het liefst met een lipgloss, dat is lekker zacht. En heel soms lak ik mijn nagels. Alleen na een aantal dagen bladdert het af en dan moet je het er weer af halen, wat er dan weer bijna niet van komt.

Haar

Mijn haar heeft echt verzorging nodig, daar besteed ik dan ook de meeste aandacht aan.Wassen en een conditioner sowieso en na het wassen altijd een verzorgende olie, ik heb nu Oleo intenso van Syoss, thermo care. Die verzorgt je haar ook goed tijdens het fohnen. Ik fohn mijn haar altijd in model. Als ik dat niet doe, is het een bende. Mijn haar is halflang en krult volledig naar buiten. Dat fohn ik dan netjes naar binnen. Daarna gebruik ik een paste om het in model te houden en met veel wind ook een beetje haarlak, zodat het blijft zitten. Het liefste gebruik ik een keer per week een haarmasker, dat is alleen iets wat ik makkelijk vergeet of gewoon de tijd niet voor heb.

Merk jij ook dat je gewoontes qua kleding en make up zijn veranderd? Of loop je er nog steeds elke dag perfect verzorgd bij, ook nu je mama bent?

Comments

comments

6 gedachten over “Mooi voor de dag komen als mama

  1. Ik ben makkelijk met kleding. Ik veranderd haast niet. Heel enkel keer koopt ik nieuwe kleding. Maar wat ik niet meer gebruikt dan gaat hij weg. Beetje make up doe ik alleen weg gaat. Ik gebruik oogschaduw. Creme op gezicht en daarna poederdoos poeder erop doen. Verder ook niks. Haar heb ik half lang haar. Ik wilde niet meer korte haar meer. Sinds kort doe ik dat. Gewoon haar wassen. Soms neem ik creme in haar. Dit doe ik maar 1 keer twee weken. De rest gewoon merk shampoo.

    Liefs Jacqueline & Ferry .

  2. Ik draag meestal spijkerbroeken gecombineerd met een leuk shirtje en een vestje.

    En ik gebruik altijd wat mascara en lippenstift, mijn haar was ik en laat ik zo opdrogen, ik moet wel elke 14 dagen de uitgroei verven omdat het al aardig grijs wordt…

    Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *