Huishouden

Huishouden: Mijn favoriete producten bij het schoonmaken

Mijn favoriete producten bij het schoonmaken

Het huishouden, om het zo gemakkelijk mogelijk te maken en ook nog dat het lekker ruikt in huis, zijn er een heleboel producten te koop. Je hebt zoveel keuze tegenwoordig, dat het soms misschien wat moeilijk wordt om een keuze te maken. Ik heb al erg veel producten geprobeerd voor allerlei vlekken en huishoudelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld: kalkaanslag, vetvlekken en noem maar op wat je nog meer kunt tegen komen.

Ook in mijn werk als huishoudelijke hulp kom ik van alles tegen en elke klant heeft zijn of haar voorkeur voor schoonmaakmiddelen. Sommige mensen zijn heel zuinig en gebruiken alleen een heel klein beetje allesreiniger of een klein beetje azijn. Laatst heb ik ramen gezeemd met alleen warm water, omdat mijn klant dat zo wilde. Het werd trouwens gewoon schoon hoor, maar haar ramen waren dan ook niet besmeurd door kinderhandjes of een natte neus van een hond, zoals bij mij thuis ;).

 

Mijn favoriete middeltjes vloeibare groene zeep

Om ramen te zemen gebruik ik het liefste een beetje Dreft en een beetje schoonmaakazijn. Zo wordt het raam echt heel zuiver! Hoe je het beste te ramen kunt zemen lees je trouwens hier.

Om mijn aanrecht en keukentegels te reinigen gebruik ik ook vaak een sopje met een klein beetje Dreft.

Om de rvs kookplaat en afzuigkap weer te laten glanzen gebruik ik graag rvs snelreiniger van HG. Deze werkt heel goed, wrijf je makkelijk uit en ruikt lekker. Je hebt er niet veel van nodig, wat ik ook prettig vind.

In de badkamer heb ik vrij snel kalkaanslag. Ik heb daar echt van alles al geprobeerd en eigenlijk heeft Lidl gewoon een heel goede kalkreiniger. Samen met de badkamerreiniger in sprayflacon van Lidl krijg ik mijn badkamer lekker schoon en fris. De geur van de kalkreiniger is iets minder lekker, maar met het raam open en goed naspoelen is de geur zo weg.

Voor mijn tegelvloer, die ligt hier doorgelegd vanaf de hal tot de badkamer en bijkeuken (ouderwets huis met badkamer beneden) gebruik een sopje met vloeibare groene zeep. Dit doe ik pas sinds kort eigenlijk en het bevalt me goed.

Ook nog een supermiddeltje is Cif met bleek. Echt vieze plekken in de wastafel of douchebak krijg ik er heel gemakkelijk mee schoon. En ik vind de geur van bleek ook wel heel erg schoon ruiken!

 

Wat zijn jouw favoriete producten bij het schoonmaken van je huis? Ik lees het graag in de comments :).

Comments

comments

7 gedachten over “Huishouden: Mijn favoriete producten bij het schoonmaken

 1. Deze spul is ook goed. Ik gebruikt meestal blue wonder. Je hebt verschillende kleuren van dit spul. In blauw en groen en roze. Dat ruikt ook lekker.
  Maar deze spul wat jij hebt. is goed spul. Dan ruikt ook lekker fris in huis.
  Fijne dag verder.

  1. Blue wonder is inderdaad ook een erg goed middeltje. Je kunt het ook echt overal voor gebruiken. Zoiets koop ik alleen in de aanbieding omdat deze best duur is.

 2. Ik gebruik vaak Ajax met Eucalyptus, maakt goed schoon en ruikt heerlijk fris
  Voor de ramen neem ik water met een heel klein beetje dreft en verder gebruik ik bleekwater voor de wc
  Voor het gasfornuis en de afzuigkap gebruik ik hetzelfde als dat jij gebruikt van HG, is ideaal omdat het er heel mooi van gaat glanzen

  Ik hoop dat het nu gaat lukken met een reactie plaatsen want gisteravond lukte het niet, elke keer als ik de reactie verzond stond er dat ik het later moest proberen, heb het wel 6 keer geprobeerd en ben gestopt omdat het steeds niet lukte

  Liefs Marianne

  1. Eucalyptus ruikt echt heerlijk Marianne, dat is inderdaad ook fijn om mee schoon te maken. Wat vervelend dat je niet Kon reageren! In het weekend heb ik meer tijd en ga ik even kijken of ik het kan oplossen maar ik weet niet hoe. Heb het ook meegemaakt bij andere blogs en het is heel irritant. Dank je voor de melding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *