Bloggen

Mijn blog, door de jaren heen

Mijn blog, door de jaren heen

Het is al jaren geleden dat ik begonnen met bloggen. De termen vloggen en ploggen kende ik nog helemaal niet. Ik blogde gewoon voor de lol en zette soms maar een kort tekstje neer, gewoon een kleine update over iets bijvoorbeeld en was helemaal niet bezig met statistieken of iets dergelijks.

Wel vond ik het leuk als ik reacties kreeg en ik reageer ook graag op blogs. Zo had ik een klein groepje volgers en wij reageerden fanatiek bij elk blogje van elkaar. Op een gegeven moment merkte ik dat ik het bloggen erg leuk vond en ik kwam ook op steeds meer blogs, ook grote blogs waar veel bezoekers op kwamen. Tenminste te zien aan het aantal volgers op Twitter en Facebook en het aantal reacties op de artikelen.

Mijn eerste blog

Mijn eerste blogadres was: onzewegnaareenkindje.punt.nl. Een gratis blog bij punt dus. Aan mijn blognaam kon je meteen zien waar mijn blog over ging. Ik merkte dat ik wel meer te vertellen had en veranderde mijn blognaam in onzeweg.punt.nl. Dan kon ik toch wat meer vertellen. Uiteindelijk kwam het kindje ook echt :) en was ook erg blij met mijn naam. Punt was alleen niet zo’n heel fijn platform meer, er veranderde van alles en het ging allemaal niet zo gemakkelijk meer. Veel bloggers hadden er last van, en ik ook, dus ik slapte over naar WordPress, nog steeds een gratis website. De naam onzeweg was niet mogelijk dus ik maakte er onzeweg en co van. Eigenlijk was ik niet zo blij met deze naam, maar ja, ik wilde het wel bij onzeweg houden.

Het bloggen vond ik nog steeds erg leuk en ik ging me meer verdiepen in  alles wat erbij komt kijken, zoals je blog op social media, tips om meer bezoekers te krijgen en mijn blog op sites zoals Bloglovin’ aanmelden.

Eigen domeinnaam

Het hebben van een eigen domeinnaam, dat wilde ik uiteindelijk wel graag, dus ben ik toen overgestapt naar een nieuwe naam, op een eigen domein, ik zit bij strato en het kost me geloof ik 2,95 per maand. Ik wilde gewoon via wordpress blijven, dat kende ik al en het werkte prettig dus zo ontstond mamaschatje.nl. Deze bestaat in oktober één jaar en ik kan wel zeggen dat ik steeds meer bezoekers mag ontvangen.  Ik ben me ook meer bezig gaan houden met Seo en merk dat er meer bezoekers via Google op mijn site komen. Ik ben nog steeds een blogger voor mijn plezier. Vind het wel leuk dat mijn blog wat bekender is geworden en iets meer bezocht wordt, het loopt nog steeds niet storm, maar ik ben best tevreden. Al kan het altijd beter natuurlijk!

Daarom was ik wel heel blij dat ik 2 keer ben benaderd door bedrijven om een winactie/review te doen. Ik maakte toen ook een Facebookpagina aan en hoop dat mijn blog wel blijft groeien in de toekomst, gewoon omdat ik het schrijven leuk vind en het natuurlijk altijd fijn is als anderen je teksten ook leuk vinden :).

Anoniem bloggen of niet?

Bloggen vind ik dus erg leuk, ploggen zal ik ook nog weleens doen. Vloggen is alleen niks voor mij. Mijn gezicht hoeft niet in beeld, ik vind het fijn om wat anonimiteit te behouden. Er zijn wel wat mensen die mij kennen die mijn blog lezen. Verder houd ik het graag zoals het nu is. Soms plaats ik wel een foto van mijn zoontje, wat ik eerder nooit wilde doen, niet iedereen wil zijn kinderen op het internet zetten.

In de loop der jaren ben ik qua bloggen gegroeid, ik heb veel bijgeleerd, sta altijd open voor nieuwe dingen en kan altijd nog meer leren. Heb jij nog goede tips voor mij of andere opmerkingen over mijn blog? Ik hoor het graag. Opbouwende feedback  kan ik altijd gebruiken.

Wil jij mijn blog volgen? Dat kan via email in de zijbalk van mijn blog.

Via Facebook of Twitter of Pinterest.

 

Mijn blog, door de jaren heen

 

 

Comments

comments

6 gedachten over “Mijn blog, door de jaren heen

 1. Ik weet nog alles goed. Wij kennen al aantal jaren bij jullie. Wij hebben ook toen punt.nl. Beviel helemaal niet meer. Kreeg ook heel veel problemen mee. WordPress is prettiger om te mee te werken. En wij hebben ook eigen domein. Facebook en Twitter hebben wij niet. Ik hou ook niet van dat ik beeld komt staan. Fijn weekend.

  1. WordPress is echt veel beter als punt. Dat vind ik ook. Jammer dat je niet in beeld Wilt, ben wel benieuwd eigenlijk . Maar heb respect voor je redenen hoor.

 2. Ik ken je inmiddels ook al een tijd via de weblog en vind het altijd leuk om bij je te lezen
  Nu kom ik wat minder maar je kent de reden waarom dat is, ik probeer het wel weer een beetje op te pakken

  Ik wens je een heel fijn weekend Yvonne
  Liefs van mij…

  1. Wij kennen elkaar inderdaad ook al een hele tijd Marianne. Neem je tijd hoor. Je hebt veel te verwerken. En het geeft niks als je wat minder langskomt. Xxx

 3. Schande, ik volgde je nog niet eens op facebook en pinterst! heb dat meteen even gedaan! Wat leuk dat je al zo lang blogt. Punt,ken ik dan ook geen eens. haha.
  Ga zo door zou ik zeggen, altijd leuk om jouw blogs te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *