Lifestyle

Met je hond in de sneeuw..

Met je hond in de sneeuw

De meeste honden vinden het heerlijk in de sneeuw. Ook onze hond vind het net wat leuker om te wandelen als er sneeuw ligt. Vorig jaar was hij pas een paar maanden oud toen er sneeuw viel. Hij was nogal verbaasd en ging de tuin in om keihard op en neer te rennen. Leuk dus! Wel moet je goed opletten voor de poten van de hond. De sneeuw kan zorgen voor ijs tussen de voetzooltjes wat op den duur erg pijn kan doen voor de hond. Ook de pekel die op de weg gestrooid wordt kan pijnlijk zijn. Er zijn speciale hondenschoentjes te koop. Mij lijkt dat bij onze hond geen succes.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat je hond last krijgt van de kou, sneeuw en vorst:

 • Bij dunne honden, of honden met wat minder haar, kun je een hondenjasje aan doen.
 • Laat je hond zoveel mogelijk op gras lopen en niet op de harde wegen, daarvan kan je hond wondjes krijgen in de voetzooltjes.
 • Laat je hond even wennen aan de temperatuur, blijf even in de hal staan, zodat hij al kan wennen aan iets lagere temperaturen dan binnen in de huiskamer.
 • Sta niet stil met je hond in de sneeuw, maar blijf in beweging.
 • Laat je hond niet op ijs lopen, het kan erg gevaarlijk zijn, als hij uitglijd kan hij zich erg bezeren.
 • Overweeg eventueel speciale hondenschoentjes als je van plan bent een lange wandeling te maken met je hond.
 • Smeer de hondenpoten voor het wandelen in met vaseline of speciale hondenpoten-balsem.
 • Maak na de wandeling de poten van je hond goed droog, de pekel die op de wegen gestrooid wordt kan opgelikt worden bij  het wassen van de poten en is zeer slecht voor je hond.
 • Controleer de voetzooltjes op wondjes.
 • Laat je hond geen sneeuw eten, dit is slecht voor zijn maag.

Met deze tips kun je gerust een aangename wandeling gaan maken met je hond in de sneeuw!

met je hond in de sneeuw

Comments

comments

6 gedachten over “Met je hond in de sneeuw..

 1. Ik weet alles van hond. Vaseline is beste manier erop te smeren. Schoentjes vinden honden heel vreemd om te dragen. Meestal trekken af. Elke naar buiten gaat vaseline in smeren is de beste. Pekelen is de ergste voor de honden. Het bijt. Dan word voetzooltjes van honden erg droog. Dan kunnen scheuren. Dan gaat het bloeden. Bij ons is sneeuw gevallen. Kun je zien bij onze reacties.
  Fijne zondag gewenst.

 2. Ik kwam jouw profielfoto tegen op de site van SoMama. Deze foto heb ik zelf ook een keer gebruikt voor een van mijn blogs, grappig. Dus ik was even benieuwd naar jouw site en vandaar dat ik er nu even lekker op ga rondkijken (lezen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *