Mama·Persoonlijk

Meest irritante opmerkingen tijdens en na mijn zwangerschap

Meest irritante opmerkingen tijdens en na mijn zwangerschap

Als je zwanger bent, heeft iedereen ineens interesse of een mening over je, wat je ook doet. Het is voor mij wel even geleden, toch ben ik het niet vergeten en nu er in mijn omgeving verschillende mensen zwanger zijn, probeer ik deze ‘fout’ niet te maken. Bemoeienis is gewoon heel vervelend en het kan je onzeker maken. Vaak is het goed bedoeld hoor en soms ook wel hilarisch als je er achteraf over nadenkt, waar halen mensen soms het lef vandaan 😛 Oh ja, nu hoop ik maar dat ik me er niet schuldig aan maak of heb gemaakt.

 

Meest irritant vond ik toch wel deze opmerking:

Ben je bang voor je bevalling? Ik doe het zo weer, ik doe het voor een kop koffie.

Dat vond ik wel zo raar klinken en ik kan me het ook niet voorstellen!

Ten eerste: niemand bevalt voor een kop koffie, je doet het om een kindje op de wereld te zetten

en ik vind het geen makkie! Toch heb ik deze opmerking verschillende keren aan moeten horen, echt waar.

Ook zo’n rare vraag:

Gaat het nog wel met je?

Ja tuurlijk, ik ben niet ziek hoor! Dat dacht ik dan echt hoor. Of zou mijn situatie binnen de kortste tijd ernstige vormen aan gaan nemen??

Niet zwaar tillen hoor!

Natuurlijk, tillen is niet echt goed voor je lijf, maar voor je baby kan het geen kwaad. De eerste maanden tilde ik weleens wat zwaars, maar ik ben sowieso geen body builder die zomaar even 100 kilo tilt dus nee hoor, echt zwaar tillen doe ik echt niet. Beloofd 😉

Wat ben je al dik zeg!

Nou dank je. Fijn om te horen, gelukkig ben ik zwanger, anders was het wel erg beledigend. O, nee, dan zou je je opmerking vast voor je gehouden hebben.

Thuis bevallen is gevaarlijk hoor

Veel baby’s worden tegenwoordig thuis geboren. Dat leek mij ook wel wat. Zolang er geen complicaties zouden zijn, zou ik graag thuis bevallen zijn. Volgens de meeste mensen was dit echt veel te gevaarlijk. Vooral omdat de zus van de buurvrouw dit en dit had en de nicht van de man van.. die had dat en dat. Fijn om te weten (Not) maar ik vertrouw erop dat mijn verloskundige weet wat ze doet en op tijd naar het ziekenhuis zal gaan.

Is het gepland?

Gaat jou dat iets aan? Ik ben geen 16 meer, dus ja!

 

Als het dan eindelijk zover is, je kindje is geboren, dan ben je van die lastige vragen en opmerkingen af, denk je. Maar dan begint het weer opnieuw..

Is het een jongen of een meisje?

Mijn jongen lag in een groene kinderwagen en droeg blauwe kleertjes. Niet met kant of strikjes. Dus voor mij duidelijk een jongen. Toch kreeg ik de vraag erg vaak. Tot vervelendst toe eigenlijk.

Na mijn keizersnede kreeg ik de opmerking:

Oh fijn zeg, dan ben je dus helemaal niet ingescheurd.

Nee inderdaad, ik ben niet ingescheurd. Wel heb ik een buikoperatie gehad, waarna ik dagen pijn heb gehad en in het ziekenhuis moest blijven. Ik had echt liever een echte bevalling gehad, het voelde een beetje als falen van mijn lichaam, dus echt fijn vond ik deze opmerking niet.

Geniet er maar van , ze zijn zo groot..

Ja dat zal wel, maar eh: zijn ze dan niet meer leuk dan?

En wil je nog een tweede?

Is dat niet iets tussen mij en mijn partner?

 

Dat waren ongeveer wel de raarste opmerkingen die ik heb gehad. Gelukkig waren er ook veel lieve mensen die wel leuke opmerkingen maakte :)

Heb jij ook van die irritante opmerkingen en vragen gekregen? Ik ben erg benieuwd.

 

Comments

comments

9 gedachten over “Meest irritante opmerkingen tijdens en na mijn zwangerschap

 1. Bij sommige vrouwen zijn inderdaad erg bang om te thuis bevallen. Daarom gaan de meeste vrouwen liever in zk bevallen. Het is ook veiliger voor de baby. Zoveel vragen doen het liever voor de zekerheid.
  Fijne zondag.

  1. Thuis bevallen kan ook heel veilig hoor, zolang er geen complicaties zijn en je een goede verloskundige hebt. Maar inderdaad veel vrouwen geeft het een veiliger gevoel om in het ziekenhuis te bevallen.

 2. Oeff ja zoveel van die opmerkingen waar je echt niets mee kan,,
  Of mensen die hun hele bevallingsverhaal gaan vertellen, dat zijn vaak de niet zo fijne verhalen…

 3. Bij mij was het vooral vervelend dat ik in shiften en op verschillende locaties werk, waardoor ik zowat elke dag van mijn zwangerschap andere collega’s tegenkwam en steeds hetzelfde plaatje moest afspelen ‘nee, we weten niet wat het is, spannend he, ja ik neem ouderschapsverlof, ja, het is al een aardig buikje, …’

 4. Ja ik herken de meeste vragen wel! Bloed irritant haha . Ik vraag er nooit naar… kan ongeïnteresseerd lijken, maar ik vind het irritant dus een ander vast ook

  1. Mensen bedoelden het vast goed maar denken niet echt na voor ze iets zeggen. Ja dan kun je beter je mond houden en gewoon blij zijn voor degene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *