Lifestyle

Mama valt af: resultaten na 2 weken

Mama valt af.

Mama valt af: resultaten na 2 weken

Afvallen, ik roep al jaren dat ik het wil, alleen kwam het er maar niet van om er echt mee aan de slag te gaan. Wat mij het meest tegenhield? Dat ik honger zou gaan hebben en het dan niet vol zou houden. Toch is het me gelukt om het nu al 2 weken vol te houden en dus heb ik aan mijzelf laten zien dat ik het wel kan. Natuurlijk heb ik wel honger gehad, al was het niet zo dat ik bijna flauw viel en liep te trillen als een rietje, waar ik bang voor was.

Ik ben begonnen met het #Killerbodydieet van Fajah Lourens. Ik merkte alleen dat ik niet alles wat erin staat lekker vind en dus heb ik het boek meer gebruikt als hulpmiddel bij mijn keuze aan eten, dan dat ik het volledig opvolg.

Ook het sporten doe ik op een andere manier. Ik heb al een tijdje pijn in mijn heup, soms heel erg, soms een beetje en dus merkte ik dat het sporten voor mij niet werkte. Ik kreeg namelijk veel pijn in mijn heup en zo  kan ik dus niet verder. Wel ben ik veel gaan bewegen. Met wandelen en fietsen heb ik geen pijn, de pijn is nu zelf al een aantal dagen weggebleven, en dus loop ik veel met mijn hond en loop ik minimaal een half uur met hem bij iedere ronde. Ook heb ik de fiets gepakt en flinke stukken gefietst. Zoonlief houdt bijvoorbeeld heel erg van treinen en dus ben ik al een paar keer in de avond naar de spoorwegovergang gefietst en dan met een flinke  omweg. In de vakantie zie je ’s avonds na het eten overal mensen en het is eigenlijk best gezellig om dan een fietstochtje te maken.

Nu ik 2 weken bezig ben, merk ik dat ik al minder kan eten. Bij het avondeten eet ik niet meer zoveel als ik eerst deed, ik zit sneller vol. Dat had ik echt niet verwacht. Vorige week waren wij op een avond bij een pannenkoekenhuis, ik nam een salade met kip en ik kon hem niet eens helemaal op. Ook de tortillawraps die ik maakte, at ik er altijd 2 van en nu zat ik na 1 eigenlijk al goed vol.

Het enige wat ik moeilijk vind is de avonden na het eten. Als we dan samen op de bank een filmpje kijken heb ik wel zin om wat lekkers te knabbelen. Ik krijg dan ook echt hongergevoel. Als je dan een paar avonden komkommer, tomaatjes of andere rauwe groentes eet gaat dat ook vervelen. Gelukkig dat de vakantie er weer op zit en we weer vroeger naar bed gaan, dan zal ik hier ook minder last van hebben.

Nu de resultaten:

WP_20160904_09_54_43_Pro

Qua gewichtsverlies ben ik erg tevreden, 2.6 kilo in 2 weken afvallen is toch iets wat ik niet verwacht had. Hopelijk zie ik volgende keer bij het meten ook meer verschil in cm, vooral bij mijn heupen vind ik het behoorlijk.

Nu weet ik wat me te doen staat en ik ga er weer keihard voor. Ik heb nu trouwens ook meerdere avonden hard gelopen. Ik ben nog bij het opbouwen, maar ben gemotiveerd!

Qua keuze van eten heb ik wel meer moeite als in het begin. Het ‘lekkere’ eten oftewel het ongezonde begin ik echt te missen, ik heb echt zin in pizza, friet en chips en zo. Toch heb ik niet gezondigd en ik wil het ook niet doen. Het is niet zo dat ik het gezonde eten wat ik nu eet, niet lekker vind, ik heb gewoon zin in een vette hap :). Ik houd me wel in, dat heb ik mezelf beloofd, Over 2 weken zal ik weer een update plaatsen!

 

 

Comments

comments

3 gedachten over “Mama valt af: resultaten na 2 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *