Vakantie

Mama challenge 2016: doe een binnen-activiteit buiten

Mama Challenge 2016: doe een binnen-activiteit buiten

 

Het is vakantie en weer tijd om een uitdaging aan te gaan van de Mama Challenge 2016. Ook als je thuis blijft in de vakantie kun je leuke dingen doen en dat laat ik samen met andere bloggers zien met de Mama Challenge 2016. We doen leuke dingen met onze kinderen en posten deze om elkaar te inspireren.

Wil je ook mee doen? En heb je een blog? Kijk dan op de Facebookpagina van de Mama Challenge 2016.

Voor de binnen-activiteit buiten bedacht ik dat het erg goed uitkwam om iets moois te maken voor de vriendin van mijn broer, tante E. Zij was de 27ste jarig en viert dit aanstaande zondag. Natuurlijk heb ik al een cadeautje voor haar gekocht, maar wat is nou leuker dan een zelfgemaakt cadeau?

Wij gingen een canvas hart verven en deden dat dus buiten :).

Marc was razend enthousiast en echt waar: ik heb wel eens anders meegemaakt. Meestal is hij met, welk knutselwerk dan ook, binnen 2 minuten klaar. Voor dit hart heeft hij toch zeker een half uur gezeten en dat is erg uniek. Bij deze dus een erg goed idee van mama, al zeg ik het zelf ;).

Ik kocht bij  Action een doos met wel 16 tubes acrylverf, allemaal een andere kleur, een paar kwastjes, een plastic palletje om de verf op te doen en een canvas hart. De tuintafel bedekte ik met een vuilniszak en ik zette een bekertje water klaar om de kwast in schoon te maken en een stuk keukenrol om de kwast droog te maken.

Marc ging direct van start en had er lol in. Zou dat nou komen omdat we lekker buiten waren?

Kijk je mee naar de foto’s die ik maakte?

WP_20160726_16_37_04_Pro

WP_20160726_16_44_18_Pro

WP_20160726_16_55_44_Pro

En het resultaat:

WP_20160726_20_39_05_Pro

De randen van het hart heb ik even gedaan. Wat was Marc trots op het resultaat. Hij is er van overtuigd dat zijn tante het ook mooi gaat vinden :).

De kosten die ik kwijt was aan deze challenge zijn:

*schildersdoek hartvorm 1,39

*schilderspalet kunststof 0,35

*penselenset 10 stuks 1,99

*verf in tubes, 16 kleuren 3,99 (dacht ik tenminste, ik kom er thuis achter dat deze niet op de bon staat..)

 

Wil je ook lezen wat de andere mama’s deden? Kijk dan eens bij MamaLou blogt, zij deed een heel gezellige activiteit buiten, nl. spelletjes doen in de buitenlucht. Josan maakte een scheerschuim milkshake, het ziet er geweldig uit!

 

Comments

comments

15 gedachten over “Mama challenge 2016: doe een binnen-activiteit buiten

  1. Leuk gedaan! En dan heb je binnen ook de rotzooi niet. Action heeft idd heel veel leuke knutseldingen. Ik ga hem onthouden, maar vandaag is het er te koud voor. Wij zitten traditioneel binnen aan de strijkkralen…

  2. Wat leuk dat Marc.. kan schilderen. Dit vinden kinderen heel leuk om te doen. Action hebben inderdaad veel spullen om te kopen. En voor weinig geld. Dan hou je kind bezig om te doen. Mooie gedaan Marc..!

    1. Haha, jij bent wel een echte crea bea, denk ik ja :)
      Wij hadden nog nooit buiten geverfd, dus voor ons was het wel iets nieuws.

    1. Ja dat kan ook wel verschil uitmaken, als je buiten verft is het sneller droog. behalve als je kind zoals de mijne dikke klodders gebruikt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *