Recept

Recept: Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

Dit recept maakte ik jaren geleden al eens en ik besloot dat het maar weer eens tijd werd om het weer eens te maken. Het recept komt uit een kookboek van Blue Band wat ik al heel vaak heb gebruikt.

Het is een vegetarisch gerecht, het vlees werd hier niet gemist. Er werd juist echt gesmuld van deze lasagne.

 

Wat je nodig hebt:

  • 200 gr diepvriespinazie
  • 75 gram pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gr verse lasagnebladen
  • 400 gr ricotta
  • 100 gr geraspte goudse kaas
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl finesse voor koken van Blue Band
  • 2 eieren
  • beetje vloeibare boter voor invetten ovenschaal

Dit is het originele recept. Ik gebruikte 450 gram spinazie en minder ricotta, om het iets gezonder te maken.

 

Hoe je het maakt:

Ontdooi de spinazie in de pan op een klein pitje.

Rooster de pijnboompitten.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.

Snijd de mozzarella in dunne plakken.

Snijd de lasagnevellen op maat voor de ovenschaal.

Meng in een grote kom de ricotta met de Parmezaanse en Goudse kaas,

de Blue Band Finesse voor Koken en de eieren.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg een laag lasagne op de bodem.

Verdeel hierover een 1/3 van de spinazie, daarop 1/3 van de pijnboompitten en een 1/4 van de kaasvulling,

dan weer op dezelfde manier achtereenvolgens een laag lasagne,

spinazie, pijnboompitten en kaasvulling en herhaal dit tot slot nog een derde maal.

Sluit af met een vierde laag lasagne en bestrijk deze met de resterende kaasvulling.

Leg er tot slot nog de plakken mozzarella op.

Zet de schaal in de oven en laat de lasagne mooi goudbruin kleuren in 40 à 45 minuten.

WP_20160419_17_57_22_Pro

Comments

comments

Een gedachte over “Recept: Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *