Mama

Je bevallingsplan schrijven

notebook

Bevallen.

Bevallen. Als je zwangerschap zijn einde nadert, dan weet je dat het bijna zover is. Je verloskundige of gynaecoloog zal je adviseren een bevallingsplan/geboorteplan te schrijven. Hierin kun je schrijven wat je wilt tijdens je bevalling en wat je juist niet wilt. Of het uitkomt daargelaten, vaak lopen de dingen anders dan gehoopt of gepland.

Maar in elk geval weet je verloskundige/gynaecoloog dan wel hoe je het zou willen en kunnen ze er rekening mee houden.

Mijn bevallingsplan.

Wat ik er zelf inschreef toen ik zwanger was, weet ik nog precies.

Ik wilde thuis bevallen, ik wilde gene pijnbestrijding als ik toch in het ziekenhuis terecht zou komen. Ik wilde zo min mogelijk mensen om me heen hebben dan noodzakelijk. Als ik bevallen was wilde ik graag dat mijn vriend de navelstreng door zou knippen (en hij ook trouwens :) ) Mocht het zo zijn dat ik een keizersnede zou hebben onder narcose dan wil ik dat mijn vriend bij ons kindje is, en niemand anders hem vast zou houden voor mij.

Helaas liep echt alles anders dan ik hoopte, dat kun je hier lezen.

In je bevallingsplan staat het volgende:

Wie wil je bij je bevalling hebben?

Wil je pijnbestrijding?

Hoe zou je weeën op willen vangen?

Wie knipt de navelstreng door?

Wil je de baby direct op je borst?

Wil je borstvoeding of flesvoeding geven?

Wat je wel prettig vond of juist niet bij je vorige bevalling?

 

Natuurlijk kun je altijd afwijken van je plan, je weet immers nooit hoe het zal lopen. Heb je toch behoefte aan pijnbestrijding dan kun je dit gewoon aangeven natuurlijk.

Je bevallingsplan kun je van te voren met je verloskundige/ gynaecoloog bespreken. Neem je plan ook mee in je vluchttas, dan heb je het bij je als je naar het ziekenhuis vertrekt.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *