Persoonlijk

Ik beken..

Ik beken..

 

Eigenlijk heb ik een gat in mijn hand

Als ik mijn salaris krijg begin ik in gedachte al mijn geld uit te geven. Dan ga ik het liefste meteen naar de stad om wat leuks te kopen voor mijn zoon, voor mijn vriend of voor mijzelf. Ik word gewoon ontzettend blij van dingen kopen. Er is altijd wel een goede reden voor om het een of ander te kopen. Is het niet voor het huishouden of voor het hobbyen met mijn zoon, dan is het wel iets voor de hond of voor in de douche of.. nou ja, zo kan ik nog wel 100 dingen bedenken die ik graag zou willen kopen.

euro-1353420__340

Van veranderingen houd ik niet

Veranderingen, iets waar ik slecht tegen kan. Vooral als iets van het een op het andere moment verandert, zonder dat ik me daar op het voorbereid, dan kan ik behoorlijk in de stress schieten. Heel irritant vind ik dat af en toe. Als er bijvoorbeeld op mijn werk opeens iets veranderde qua planning of wat dan ook, dan baalde ik ontzettend. Ook thuis doe ik graag alles altijd op dezelfde manier. Regelmaat wordt onze zoon dan ook met de paplepel ingegoten :). Ik houd gewoon van zekerheid, als iets goed is, is het goed. Dan hoeft het niet anders van mij.

Een boek uit lezen lukt me bijna nooit

Ik begin graag aan een boek en vind het best leuk om te lezen. Als ik tijd heb. En dat is het probleem, ik heb zoveel te doen dat de tijd nemen voor een boek me bijna niet lukt. En als ik dan eenmaal aan een boek begin, dan lees ik hem niet in een keer uit, maar duurt het weken of maanden voordat ik weer eens verder ga in het boek. Dan kan ik dus beter weer bij het begin beginnen.

Tv kijken, daar ben ik niet gek op

Films kijken met mijn vriend vind ik wel heel leuk, maar gewoon de tv aanzetten en een beetje zappen is niet aan mij besteed. Een serie volg ik ook zelden, ik vind het niet echt handig dat ik steeds niet mag vergeten wanneer de serie op tv komt die ik volg, dat vergeet ik vaak, en dus volg ik hem helemaal niet. Op Netflix kijk ik dan ook bijna nooit een serie, ik begin er aan, maar kijk het niet af. Een film is wat dat betreft beter voor me.

Een verre reis of vakantie is niks voor mij

Zodra we op vakantie gaan heb ik er echt heel veel zin in. En ik kan echt wel genieten van een mooie vakantiebestemming, maar na een paar dagen krijg ik heimwee naar huis. Zelfs als ons gezinnetje compleet is verlang ik al snel weer naar ons eigen huis. Ik geniet echt wel als ik op vakantie ben, vind het fijn dat niks moet en je echt lekker tot rust kunt komen en toch mis ik mijn eigen huis en omgeving altijd heel erg. Ik vind dat best jammer eigenlijk, want als ik mooie foto’s zie van vakantielanden, mooie stranden, blauwe zee en mooie hotelkamers, dan word ik echt wel enthousiast om er heen te gaan. Dan moet het alleen niet te lang duren dus.

Heb jij ook iets toe te geven over jezelf? Ik ben heel benieuwd :). Laat het me weten in de comments.

 

Comments

comments

6 gedachten over “Ik beken..

  1. Och je bent niet zuinig met geld. Ik ga niet geld over de balk gooien. Alleen als het echt nodig hebt. Dat weet ik van jou dat je niet van hou van veranderingen. Daar ben jij heel gevoelig. Dat heb ik niet. Ik kijk heel af en toe naar de film. Dan samen met Ferry. Het komt niet altijd uit. Vakantie zijn wij heel lang niet meer geweest. Soms hebben wel eens over de vakantie. Heel verre reizen hou ik ook niet van. Het kost te veel geld. Wij gaan liever gewoon dagjes uit. Dan ben je weer veilig thuis. Eigen omgeving. Dan zijn weer tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *