vakantie

Hond mee op vakantie naar het buitenland

Als wij op vakantie gaan ga ik het liefste met het hele gezin, inclusief onze hond. Als je in Nederland blijft is dit nooit zo’n probleem. Je zoekt een plek waar honden mogen komen en je kunt gaan.

Naar het buitenland is het een ander verhaal. Dat hebben wij zelf ervaren met onze vorige hond, een Amerikaanse Bulldog. Wij hadden een leuke vakantie uitgekozen in Zuid-Frankrijk en onze hond zou mee gaan. Wij huurden een huisje in de bergen aan een rivier. Wij dachten echt een goede plaats uitgekozen te hebben, water en bergen, een fijne plek om te wandelen.

Onze hond kreeg de nodige inentingen, waaronder ook tegen hondsdolheid, dit is verplicht in het buitenland en mag niet langer dan 1 jaar geleden zijn.

Wij haalden druppels tegen vlooien en teken.

Totdat ik toch maar eens ging zoeken naar info over de hond mee nemen naar Frankrijk. En het bleek een groot probleem. Grote honden mogen niet zomaar mee naar Frankrijk. De Amerikaanse Bulldog al helemaal niet, omdat dit een niet erkend ras is en een stamboom kan hebben. Dus daar hadden wij even pech. Onze hond moest thuis blijven. Gelukkig wilden mijn ouders op hem passen. Wel vonden wij het erg jammer en wij hebben onze hond ook best gemist op vakantie.

Met dit artikel wil ik vertellen dat niet elke hond zomaar elk land in mag. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je je hond mee wilt nemen op vakantie.

Op de site van dogsincluded vindt je alle informatie die je nodig hebt voordat je een vakantie boekt met je hond in het buitenland.

Door het lezen van deze site kwam ik er ook achter dat onze hond, de Tosa Inu, verboden is in Frankrijk. Erg jammer natuurlijk. Onze Tosa kan niet bij iemand anders verblijven en dus zijn wij genoodzaakt in Nederland te blijven of een land uit te zoeken waar de Tosa niet verboden is.

Leave a Reply