Lifestyle

#30DayBlogChallengeNL: Hoe ziet mijn dag eruit?

#30DayBlogChallengeNL

Hoe ziet mijn dag eruit?

Om te vertellen hoe mijn dag eruit ziet deel ik eerst even mee dat mijn dagen, werkdagen tenminste, vaak hetzelfde zijn. Toch wil ik je graag eens vertellen hoe de dag er bij ons uit ziet.

Hoe onze maandag eruit ziet

Maandag, veel mensen hebben een hekel aan deze dag. Ik juist niet, weer uitgerust in het weekend kan ik er wel weer tegenaan! Vrijdagen vind ik de minst fijne dagen, dan ben ik toe aan weekend en de dag gaat mij dan ook altijd veel te langzaam voorbij.

De ochtend

Mijn wekker gaat om 6.50u, ik draai me nog eens keer om, terwijl ik mijn vriend al hoor beneden. Hij moet om 7.00u de deur uit en heeft de hond al uitgelaten. Om 7.00u sta ik op. Marc is meestal al wakker, dan neem ik hem mee naar beneden. We geven papa een kus en dan zet ik voor Marc de televisie aan en geef ik hem een banaan. Dan spring ik onder de douche en kleed ik me aan. Marc wordt ook aangekleed en dan is het tijd om ons ontbijt klaar te maken. Ook het fruit, drinken en lunchtrommel van Marc maak ik dan in orde. Rond 7.30u zitten we samen aan ons ontbijt. Wij doen lekker op ons gemak en zitten gerust tot 8.00u samen aan tafel. Om 8.00u ruim ik de borden op en was ik even onze spullen af. Dan ga ik naar de badkamer om mijn tanden te poetsen, mijn make up te doen en mijn haren. Dan is Marc aan de beurt voor het tanden poetsen en gezicht wassen. Dan meteen schoenen en jas aan en de deur uit om 8.25u.

We fietsen naar school en meestal ben ik daar om 8.45u weg, dan fiets ik naar mijn werk. Ik werk als huishoudelijke hulp bij mensen thuis. De meeste zijn al wat ouder en kunnen zelf niet veel doen in huis. Ik word hartelijk ontvangen door mijn klanten en vind het werk erg leuk om te doen. Tussendoor drinken we samen wat en maak ik nog wat schoon in huis. De ongedwongen sfeer en de dankbaarheid van mijn klant maakt dat ik altijd met een glimlach weer vertrek om 12.00u.

De middag

Dan ga ik naar huis en laat de hond uit. Dan is het tijd voor een snelle lunch waarna ik weer op de fiets stap naar mijn volgende klant, waar ik van 13.00u tot 16.00u moet werken.

Intussen is Marc al klaar op school, hij zit op school tot 15.30u en wordt opgehaald door mijn ouders. Daar moet ik dus na het werk heen om Marc op te halen. We kletsen even wat en dan vertrek ik gauw weer. Eenmaal thuis begin ik meestal meteen met het koken van het avondeten, het is dan meestal rond 17.45u als we aan tafel zitten. Mijn vriend komt rond 17.00u thuis, waarna hij meteen de hond meeneemt voor een flinke wandeling.

De avond

Als we geluk hebben eet Marc een beetje door, dat is helaas maar zelden, ik help hem soms een beetje met eten, terwijl mijn vriend de afwas doet :). Na het eten spelen we nog even met Marc, soms buiten als het weer goed is. Rond 18.30u gaat hij de douche in, papa helpt hem daarmee, terwijl ik nog wat in huis doe. Een wasje ophangen of opvouwen, even stofzuigen en ook vaak even de toilet schoonmaken. Tegen 19.00u ga ik met Marc naar boven en lees hem een boek voor. We knuffelen nog even en dan gaat hij lekker slapen.

Zo nu kan onze avond beginnen. Ik ga even op de laptop, beetje bloggen en blogs lezen, mijn vriend ploft neer op de bank. Rond 20.00u laat of ik of mijn vriend nog eens de hond uit. Als hij het doet blijf ik nog wat langer bloggen. Om 20.30u zitten we altijd samen op de bank, met een kop thee, en kijken we samen televisie, vaak een film op netflix.  Tussen 22.00u en 22.30u gaan we meestal naar bed. Lekker slapen!

WP_20160915_15_09_05_Pro

 

Zo dit is dus een doordeweekse dag van mij. Hoe ziet jouw dag eruit?

Comments

comments

6 gedachten over “#30DayBlogChallengeNL: Hoe ziet mijn dag eruit?

    1. Dat vind ik ook Sandra. En ik benadruk dat altijd graag. Vooral omdat er vaak op huishoudelijke hulpen wordt neergekeken. Terwijl het wel belangrijk werk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *