Mama·Opvoeding·Lifestyle·Huishouden

Hoe kun je als werkende mama tijd voor jezelf overhouden?

Hoe kun je als werkende mama tijd voor jezelf overhouden?

Tijd voor jezelf, als werkende mama iets wat niet zo heel vaak voor komt, dat is mijn ervaring en ik denk zeker te weten dat ik niet de enige ben die tijd tekort komt op een dag. Ik zou zo graag 1. mijn werk doen, 2. mijn huis schoonhouden, 3. iets leuks doen met mijn zoon, 4. tijd hebben voor mijn vriend, 5. tijd hebben voor mijzelf.

En dan te bedenken dat de dag maar 24 uur heeft…

Om toch wat tijd over te hebben voor jezelf kun je natuurlijk wel wat doen:

 1. minder werken

Mocht de situatie het toelaten is het de beste manier om meer tijd over te houden, wat minder gaan werken en tijd over houden om iets voor jezelf te doen.

2. Gaan werken als je kind in bed ligt.

Zo kun je overdag tijd over hebben.

 

3. een hulp in de huishouding nemen

Zo kun je sommige huishoudelijke taken laten liggen.

(en heb ik weer wat werk 😉

4. de taken verdelen, je man en je kinderen ook wat laten doen

Als zij het goed doen, kun jij lekker met de benen omhoog op de bank neerploffen.

5. soms echt een avond/dag niks doen in huis

Af en toe kunnen huishoudelijke werkjes best een dagje wachten. Let even niet op de rommel, hoe moeilijk het ook is.

6. je kinderen naar opa en oma brengen

Mijn ouders vinden het hartstikke leuk om op te passen en volgens mij heel veel opa’s en oma’s. daar kun je best wel een gebruik van maken.

7. je man en je kinderen samen een dagje eropuit laten gaan

De meeste papa’s werken fulltime en hebben dus minder tijd met de kinderen dus heel leuk voor hen om eens een dagje samen weg te gaan.

8. een goed huishoudenschema gebruiken

Omdat het als werkende mama erg druk kan zijn kun je wel een beetje regelmaat gebruiken in het doen van je huishoudelijke taken. Je hoeft niet alles elke dag te doen en een schema is makkelijk om bij te houden wanneer wat moet gebeuren.

9. een dagje weg plannen met een vriendin

De perfecte manier om bij te tanken!

10. je kind na school bij een vriendje laten spelen

Het is maar even, maar ook deze tijd kan soms erg fijn zijn om even te ontspannen.

 

Hoe zorg jij voor tijd voor jouzelf? Of ben jij net als ik altijd aan het rennen en racen om alles tot in de puntjes perfect in orde te hebben?

Comments

comments

10 gedachten over “Hoe kun je als werkende mama tijd voor jezelf overhouden?

 1. Ik ben behoorlijk aan het rennen ja. Gelukkig heb ik een man die heel goed meehelpt in het huishouden, maar eigenlijk wil ik graag een huis met een iets minder grote tuin. En 2 kinderen die zelf opruimen, aankleden, wassen en poetsen. Maar dat zal er (voorlopig) niet inzitten.

  1. Voorlopig ga ik niet minder werken maar ik zou het wel willen als het haalbaar is. Fijn dat jij en Ferry alles samen doen!

 2. Oh nee, ten eerste wil ik dingen niet perfect hebben. Dat scheelt volgens mij al een heleboel. Want dat levert alleen maar druk en voor wie doe je dat?

  Bij mij is het niet dat mijn man helpt in het huishouden. Dat vind ik namelijk erg raar. Dit is ons gezin en ons huishouden en dat doen we samen. Mijn man zegt ook niet; gelukkig helpt mijn vrouw mij in het huishouden (snap je? Zonder iemand voor het hoofd te stoten, hoor). En daarbij is hij een grotere talent dan ik in het huishouden. Het merendeel doet hij.

  Verder heb ik erg weinig slaap nodig. Ik ga altijd na middernacht naar bed. Mijn zoontje ligt op bed om 18:00 uur en slaapt tot 07:15. Dus zo heb ik eigenlijk heel wat tijd voor mezelf.

  Oh ja en we werken allebei 3 dagen. Dat helpt sowieso :)

  Maar we zitten er wel aan te denken om hulp te nemen voor de schoonmaak. Want we doen liever leuke dingen samen, dan het huis schoon houden :)

  1. Natuurlijk horen de mannen ook te helpen in het huishouden. Ik vind alleen dat als mijn man 40 uur werkt en ik 20 uur, dan doe ik het meeste in huis.
   Jullie hebben het goed zeg! Allebei 3 dagen werken! Lekker veel tijd voor elkaar en jullie zoon.
   Als je in Tilburg woont wil ik wel bij je poetsen.

 3. Fijn om te lezen dat jij ook vindt dat mannen net zo goed hun aandeel moeten hebben in het huishouden. En natuurlijk, als je 40 uur werkt heb je daar minder tijd voor dan de ander die 20 uur werkt. Alhoewel… nu ik moeder ben heb ik het juist drukker dan voorheen :)

  En oh jammer, niet in de buurt van Tilburg! Ben al advertenties aan het bekijken om te zien of ik iemand kan vinden :)

 4. Ik geniet vooral even van de me-time momenten als dochterlief op school zit. Even tijd voor een vriendin, rustig boodschappen doen, rustig het huishouden doen of relaxen met een kopje thee een iPad op schoot om te bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *