Lifestyle

Hoe kom je de winter door?

De winter is weer begonnen. Heb jij het gemerkt? Ik niet, en van mij mag het gerust wat kouder worden. Ik houd wel van de zon hoor, maar in de winter houd ik van kou, lekker guur weer en het binnen dan extra gezellig maken. Met goed voor jezelf zorgen kun je daar wel tegen. Toch?

Ik vertel je graag hoe ik de winter doorkom. Hoe ik de kou (als die nog komt) trotseer en wat ik doe om warm te blijven. (In het noorden van het land ligt natuurlijk momenteel wel sneeuw, wie weet dat het hier in Noord Brabant ook nog zover komt?)

 1. Beweeg, beweeg zoveel mogelijk als je naar buiten gaat. Pak de fiets of wandel. Wandelingen is de sneeuw zijn helemaal geweldig, daar moeten we nog even op wachten… Goed in beweging blijven is goed voor je lichaam en voor je figuur.
 2. Eet gezond en voldoende. Een lekker gevulde soep met veel groente  bijvoorbeeld, geeft je weer warmte en energie. De vitamines kun je ook wel gebruiken.
 3. Ga naar buiten als de zon schijnt. De zon maakt ons blij en is gezond voor ons. De zon levert vitamine D aan je lichaam, een heel gezond goedje dus. Zodra de zon schijnt maak dus even een heerlijke wandeling en geniet van de warmte van de zon :)
 4. Verwen jezelf met een warm bad. Heerlijk om koude spieren en rillende lijven weer warm te krijgen. Lekker in een bad liggen weken, boekje erbij en een drankje en genieten maar. Na het bad smeer ik me wel altijd in met een fijne bodylotion, zodat mijn huid niet uitdroogt.
 5. Steek kaarsjes aan, pak een leuk boek, een dekentje erbij en een dampend kop thee en geniet van de warmte binnen in huis! Daar word ik altijd heel blij van!!

winter

Comments

comments

7 gedachten over “Hoe kom je de winter door?

  1. daar heb je gelijk in Vlijtig Liesje, soms is het weer niet echt uitnodigend. Gelukkig hebben we deze winter de zon toch wel regelmatig gezien :)

 1. Bewegen is zeker belangrijk. Veel buiten komt helaas niet van. Ik zal toch moeten proberen. Vitamines is ook heel belangrijk. Vooral fruit is heel goed. In bad ga ik niet in. We hebben bad en douche. Ik ga liever onder douche staan. Dat vind ik persoonlijker lekkerder. Windlichtjes ben ik dol op. Dan kom ik rust toe. Ik hou helemaal niet van boeken. Daar heb ik totaal geen geduld voor.
  Wel s’avond lekker ontspannen.

  1. Als ik geen hond had zou ik ook minder buiten komen, nu heb ik een reden ervoor. Kaarsjes zijn echt gezellig he. Daar geniet ik ook elke avond van.

 2. Ik heb net een nieuwe sjaal en handschoenen gekocht, want hier (veluwe) wordt het wel koud inmiddels. En ik heb vandaag zelfgemaakte erwtensoep gegeten, dus ik ga goed! Ik moet er wel weer een beetje aan wennen dat het binnen ook kouder wordt (vooral in de hal bij de trap). Ik heb nu twee truien aan…

 3. Ik hou ook best wel van de winter
  Lekker wandelen in de sneeuw vind ik ook fijn , maar daar moeten we nog even op wachten
  Sinds mijn man voor goed thuis ( pensioen ) , gaan we bijna elke dag een uurtje wandelen

  Liefs Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *