Lifestyle·Vakantie

Hoe kom ik de zomer door?

Hoe kom ik de zomer door?

Eigenlijk is vrijwel iedereen gek op de zomer, de zon, de temperatuur en de meeste van ons hebben vakantie in de zomer. Dus natuurlijk is de titel van dit artikel er een met een dikke knipoog.

Toch zijn er ook mensen die bijvoorbeeld niet goed tegen de zon kunnen of het erg benauwd hebben als het erg warm is, hooikoorts hebben en dus met tranende ogen en een verstopte kriebelneus de zomer doorbrengen. Dat is erg naar en vervelend en ik hoop dan ook dat dat allemaal mee gaat vallen. Hoe ik de zomer doorkom, lees je hier onder.

Goed smeren tegen zonnebrand.

Ik verbrand enorm en in korte tijd, dus zonnebrandmiddel is echt heel hard nodig. Wij waren eens in Frankrijk en reden een half uur naar een mooi strandje, waar ik ontdekte dat ik mijn zonnebrandcrème vergeten was, dan moeten we dus echt terug om deze te halen.

Onder de parasol zitten.

Sinds dat wij deze hebben zit ik graag in de tuin, zo lang ik in de schaduw kan doorbrengen ben ik buiten.

Waterproof oog make up.

Als je op het strand gaat liggen of gaat zwemmen gebruik dan geen make up of waterproof make up. Of ga voor gek lopen en zie er uit als een koalabeer… Ik gebruik veel minder make up in de zomer, zodat ik mijn huid regelmatig kan insmeren zonder mijn make up uit te vegen.

Een matterende dagcrème.

Zo heb ik een wat minder glanzende huid, vooral als ik een beetje zweet begint mijn huid te glimmen, daar houd ik niet zo van. Een matterende dagcrème helpt daar een beetje tegen.

Veel water drinken.

In de zomer heb je vele meer vocht nodig, dus ik drink veel water en neem het liefste overal een flesje water mee naar toe.

Veel leuke dingen doen!

Lekker buiten zijn en veel leuke dingen doen, zo kom ik de zomer zeker wel door. Veel met de hond en mijn kind op pad zijn, wandelingen maken, speeltuinen bezoeken, fietstochtjes maken, ijsjes eten, terrasjes pikken, kermissen bezoeken, ’s avonds barbecuen in de tuin en als het donker wordt de kaarsjes aansteken in de tuin en tot laat in de avond in de tuin zitten.

Genieten van het lekkerste fruit.

In de zomer is het fruit het lekkerste en is er heel veel keuze. Wij maken graag een grote bak met allemaal verschillende soorten stukjes fruit om daar uit te prikken met een vorkje.

zomer 2

 

Wat vindt jij van de zomer? ben je er gek op?

 

Comments

comments

3 gedachten over “Hoe kom ik de zomer door?

 1. Ik vind de zomer de fijnste jaargetijde van het jaar, ik zit dan ook vaak in de tuin maar als het warm is onder de parasol

  Vroeger toen ik jong was ging ik echt liggen zonnen maar nu ik ouder ben houd ik dat niet meer vol want het lijkt wel of die zon steeds heter word

  Fietsen is ook heerlijk als het warm is omdat er vaak een beetje wind staat

  Fruit vind ik het hele jaar door lekker maar in de zomer zijn aardbeien op brood mijn favoriet

  Ik wens je een heel fijn weekend Yvonne, hopelijk met mooi weer.

  Liefs Marianne

  1. Dat vind ik ook Marianne. De zon voelt echt zo warm.. Of kunnen we er gewoon minder goed tegen? Jullie ook een fijn weekend!!

 2. Ik vind zomer ook fijn. Maar niet te warm. Dat kunnen wij niet meer tegen. Het komt dat wij ouder word. Wij gaan af en toe dagjes uit.Even voor ons genieten. Wij hebben erg zin in. En lekker koude dingen eten als het warm is. Wat noodweer hé Yvonne. Hopelijk word beter weer.
  Fijne avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *