Lifestyle

Seizoen: Hoe kom ik de lente door?

Hoe kom ik de lente door?

Heb jij ook zo’n zin in de lente? Dan krijg je van mij tips om het allerbeste eruit te halen. Want de lente komen wij wel door, vooral met het zonnetje erbij, waar we reuze-veel zin in hebben.

De winter was hier in Noord-Brabant niet echt winters. Anders dan in Groningen waar het wel even echt winter was en zelfs de scholen een aantal dagen dicht waren. De kindjes daar zullen vast genoten hebben van de sneeuw.

Nu is het tijd om te genieten van de zon

Tip 1: Ga naar buiten! Geniet van elke zonnestraal. Dit is goed voor je lichaam en geest. Pak de fiets en niet de auto en geniet van mooi opkomende bloemetjes, nieuw blad, nieuw leven. In parken en vijvers ga je baby-eendjes zien. Zo leuk!

Tip 2: Ga op een terrasje zitten in de zon. Bestel een lekker drankje in de zon en kijk naar de mensen die net als jij blij zijn dat de winter voorbij is.

Tip 3: Ga je tuin in of je balkon op en fleur de boel eens flink op. Boen viezigheid weg, maak groene tegels weer schoon, veeg, snoei. haal bloeiende planten en zet deze in het zicht. Als de temperatuur meezit kun je zelfs je tuin-set al voor de dag halen.

Tip 4: Vroeger deed men het al: een voorjaarsschoonmaak. De voorjaarsschoonmaak was een druk ritueel, waarbij veel vrouwen het hele huis eens flink aanpakten. Echt alles werd gedaan, vloerkleden gingen naar buiten, alles werd weer schoon en fris. Wil jij ook een grote voorjaarsschoonmaak houden? Ik schreef al een blogje waar je kunt lezen hoe je dit aan pakt.

Tip 5: Als je huis eenmaal schoon is haal dan wat fleurige accessoires in huis, mooie bloemen, leuke kleurige kaarsen, nieuwe kussenhoezen op de bank. Je plaid op de bank kun je nog even laten liggen, het kan ’s avonds best koud zijn.

Tip 6: Maak je lichaam lente-proof. Dat doe je zo.

hoe kom ik de lente door

 

Laat de lente maar komen.

Heb jij er ook zin in? En wat zijn je plannen?

Laat het me weten in de comments!

Comments

comments

4 gedachten over “Seizoen: Hoe kom ik de lente door?

  1. Leuke tips van jou. Wij hebben gezellig balkon gemaakt met violen. Dat staat ook gezellig. Maar het is nog koud op balkon te zitten. Volgende week zou wel warmer worden. Ik moet eerst zien. Gisteren heeft Ferry alle ramen schoon gemaakt met handig apparaat. Zo klaar!
    Nu schijn af en toe beetje.
    Fijne zondag.

  2. Laten we hopen dat het wat warmer wordt inderdaad. Wat voor apparaat is dat om de ramen mee schoon te maken? Lijkt me ideaal :)!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *