Lifestyle

5 Dagen voor kerst…Hoe kom ik de kerstdagen door?

899_min

Kerst is een verplichting

Vindt jij het ook zo’n verplichting? Of ben je gek op kerst en familiebezoek?

Het is natuurlijk wel een soort verplichting. Je gaat bij elkaar op visite, er komt vaak veel eten en drank op tafel. Het moet gezellig zijn en vredig. En als je dan zelf eters krijgt wil je natuurlijk het lekkerste kerstdiner ooit op tafel zetten. Daardoor kan de druk enorm zijn. Is het dan nog wel gezellig?

Tips voor een gezellige kerst.

Omdat niet iedereen houdt van de hele kermis om kerstmis heen, heb ik een aantal mooie tips bedacht waarmee je de kerst doorkomt zonder al te veel ergernissen.

Als je op familiebezoek moet, ga dan niet te vroeg. Hoe vroeger je er bent hoe langer te moet blijven. Na het eten kun je ook niet meteen vertrekken. Kom gewoon om een uur of 4, dan heb je nog bijna een halve middag thuis voor jezelf. Om 4 uur hoef je niet verplicht nog allerlei hapjes te eten, aangezien je dan geen honger meer hebt voor het grote kerstdiner.

Ga je zelf koken omdat je bezoek krijgt? Maak het jezelf niet te moeilijk. Sommige dingen kun je kant en klaar kopen zoals desserts of sausjes. Zo heb je net wat minder werk. Of ga gourmetten, dat is nog sneller qua voorbereidingen. Bepaalde gerechten kun je al eerder maken, verspreid het over 2 dagen zodat je niet al ’s ochtends vroeg al in de keuken moet staan. Een verse soep kun je gerust een dag van te voren maken. Op de dag zelf even opwarmen en klaar. Ook een ragout of saus kun je eerder maken en alleen nog opwarmen.

Verwacht gewoon niet te veel, je wilt alles perfect, het grote ‘moeten’. Doe gewoon. Al dat geforceerde maakt het echt niet gezelliger. Doe jezelf niet anders voor dan je bent. Erger je niet teveel aan mensen die teveel gedronken hebben, of die altijd het hoogste woord willen hebben. Laat het zo, het is nou eenmaal zo.

Ga niet de hele dag binnen zitten met drank en hapjes, maar ga lekker naar buiten voor een grote wandeling met de hele familie of alleen als je daar zin in hebt. Heel de dag binnen maakt je lui en hangerig, vooral met eten en drinken erbij. Even lekker naar buiten maakt je weer fris en je eten zakt een beetje.

Hopelijk kom je na het lezen van mijn tips de kerst goed door!

Heb jij nog tips voor mij? Laat het me weten :)

Comments

comments

2 gedachten over “5 Dagen voor kerst…Hoe kom ik de kerstdagen door?

  1. Bij ons komt het later op eerste kerstdag. En zelf koken. Veel lekkerder. Avond ook langer blijven vanwege cadeautjes open maken. Dat maakt heel gezellig. Drankjes lusten wij niet. Ik kijk naar uit op eerste kerstdag. Tweede kerstdag is voor ons zelf.

    Fijne dag.

    1. Zelf koken is inderdaad veel lekkerder! Gezellig dat jullie in de avond nog cadeautjes hebben voor elkaar, zal vast leuk zijn bij jullie met kerst. En tweede kerstdag lekker bijkomen met zijn tweetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *