Lifestyle

Hoe kies je de juiste maat beha?

Hoe kies je de juiste maat beha?

De laatste jaren ben ik nog al eens veranderd van maat beha. Het stoppen met de pil, zwanger zijn, na de bevalling en ook nu nog veranderd er weleens wat aan mijn gewicht en aan mijn maat beha. De maat van je beha kan dus in veel verschillende omstandigheden veranderen. Dat begon ik te merken, mijn beha’s zaten de laatste tijd vaak te strak, mijn borsten vielen er zo wat uit als ik bukte. Kortom: tijd voor een nieuwe. Ik ging naar de winkel, maar bedacht me daar pas dat ik een andere maat nodig had, maar welke?

 

In de meeste lingeriezaken kunnen ze je daar goed bijhelpen door je maat op te meten. Dit wordt gedaan met kleding aan, dus geen zorgen of schaamte :)

Je omvang wordt gemeten. Je omvang onder je borsten en je omvang van je volledige borst en zo weet men in de winkel precies welke maat voor jou geschikt is.

Ook kun je dit via een site bereken, kijk hier maar eens. Hier bereken je zelf door te meten welke behamaat voor jou geschikt is.

 

Blijkbaar lopen veel vrouwen met een verkeerde maat, dit blijkt wel 75 % van de vrouwen te zijn. Dat is jammer, het kan slecht zijn voor je comfort, maar ook voor je rug en voor je borsten zelf.

 

Een juiste behamaat zorgt niet alleen voor een mooi decolleté maar ook voor

  • ontlasting van de rug
  • betere lichaamshouding
  • comfort

Heb jij problemen met je beha? Heb je weleens in een lingeriezaak laten bepalen welke maat beha geschikt was?

hoe kies je de juiste behamaat

Comments

comments

3 gedachten over “Hoe kies je de juiste maat beha?

  1. Wow, 75% van de vrouwen dragen de verkeerde maat? Dat is echt heel veel! Ik ben wel eens in de Hunkemöller geweest en heb me daar laten adviseren wat heel goed beviel, toen kwam ook naar boven dat ik een verkeerde maat droeg. Goed dat je dit onderwerp onder de aandacht brengt!

    1. Ja veel hè? Dat had ik ook nooit gedacht. Meteen dacht ik wel dat ik wel bij die 75 % zou horen, dus vandaar dat ik me er eens in verdiept heb :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *