Mama

Hoe het nu gaat met King

Op 4 november is onze hond  King gecastreerd. Een niet zo makkelijke beslissing, tenminste vooral voor vriendlief was het moeilijk. Zullen mannen dat altijd hebben, denk ik.. 😉

Voor mij was het niet zo moeilijk: ik hoopte op een hond die minder geleidt wordt door hormonen en ik denk dat we daar zeker in geslaagd zijn.

King is nu 14 maanden en de laatste 6 maanden was hij best wel veranderd. Hij werd minder aanhankelijk, was enorm aan het waken, deed soms erg dominant tegen andere reuen, snuffelde alleen maar, wilde niet meer zoveel spelen met andere honden, deed soms agressief zelfs naar andere honden vooral met teefjes in de buurt.

Echt reuengedrag dus, waar ik graag vanaf wilde. Wij hebben altijd reuen gehad, maar bij King was het gedrag erg aanwezig. Waardoor ik King soms lastig kon uitlaten, trekken aan de riem, stoer gedrag, en vooral als we andere honden tegenkwamen werd het moeilijk hem vast te houden.

Dus namen we de beslissing. Castratie. Hierbij halen ze dus de inhoud uit zijn balzak en zullen er geen tetosteronhormonen meer aangemaakt worden. De eerste 6 weken kan een reu nog wel een teefje zwanger maken, dus volledig weg zijn de hormonen niet meteen.

Nu is het 4 weken later en ik begin wel degelijk verschil te merken.

King is liever, aanhankelijker, speelser en iets rustiger.

Hij speelt nu weer lekker met andere honden, is minder afgeleid door geurtjes. Daardoor is hij makkelijker uit te laten. De dominantie naar andere honden is nog niet weg. Ik hoop dat dat de komende weken nog veranderd.

Ook naar Marc toe is King liever geworden. Kon hij eerst niet zoveel hebben van Marc, nu wordt dat beter. Marc is natuurlijk ook erg onvoorspelbaar en heeft (helaas) King ook vaak geplaagd. Dat is erg vervelend, maar ik denk dat alle kinderen dat doen . Dat neemt niet weg dat Marc dat niet mag doen. Hij moet leren om met King om te gaan.

Hopelijk wordt King de komende tijd alleen maar leuker en liever, hij is al een superhond, maar dan helemaal!

WP_20151124_12_07_52_Pro

Comments

comments

6 gedachten over “Hoe het nu gaat met King

  1. Toch heeft klein beetje geholpen bij King. Hormonen duurt nog eventjes. Inderdaad duurt zeker 6 weken dat minder word. Toch fijn dat King al veranderd is. King is een grote hond. Trekken aan de riem is vervelend. Alleen als jij ander honden ziet. Gelukkig gaat beter met ander honden spelen. Dat is ook mooi. Het gaat vooruit Yvonne. Hij is ook liever tegen Marc..Marc.. begrijpt niet zo goed. Hij is nog te jong voor. Hij moet nog begrijpen wat niet mag doen. Toch is King prachtig hond om te zien Yvonne. Hopelijk komt uiteindelijk later goed.
    Fijne dag.

  2. Interessant om jullie ervaringen met de castratie van de hond te lezen. Zelf denk ik er al geruime tijd over om een hondje te nemen, maar ik heb nog nooit een hond gehad en ik weet dus niet precies wat daar allemaal bij komt kijken…

    Opmerkelijk hé, welk een invloed hormonen kunnen hebben op gedrag!

    1. Nou een hond is echt je beste maatje, dat kan ik je wel vertellen Sunny! het is zo gezellig! Het heeft natuurlijk voor en- en nadelen, goed tegen elkaar afwegen. En bij mij lees je binnenkort geregeld over honden, hij hoort bij ons gezin dus over hem schrijf ik ook graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *