Mama

Het jaar 2015: Overzicht van Mamaschatje Deel 1: Werk

Overzicht deel 1

Het einde van het jaar nadert, een tijd waarin we terugkijken naar het afgelopen jaar. Er gebeurde veel dit jaar. Daarom heb ik een 4-delig overzicht gemaakt, om te vertellen wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt is. Dit is deel 1, over mijn werk. Daarin veranderde voor mij heel veel.

Werk.

 

Dit jaar werd ik voor het eerst in mijn leven werkzoekende oftewel werkloos.
Na 2 studierichtingen die niks werden ben ik in de supermarkt terechtgekomen. Dit was in 1997.

Vele jaren werkte ik hier met veel plezier en haalde mijn opleiding ‘verkoopspecialist’. Uiteindelijk werd de supermarktketen opgekocht door een andere keten met meer macht en geld in de supermarktbranche.

Veel verdriet.

Na de verbouwing en heropening van ‘onze’ winkel werd ik overgeplaatst. Dit gebeurde na 6 weken.

 Ze hadden gezegd dat niemand weg hoefde en alles zou blijven als het zo was. Niet dus, na een half jaar ongeveer, werkten er nog maar 4 collega’s in het zelfde filiaal.

Veel verdriet hierom gehad maar me uiteindelijk met goede moed volledig ingezet op een voor mij helemaal nieuwe werkplek. daar ging het goed, ik leerde steeds meer bij en hielp de hoofdcassière met haar werkzaamheden door de kassaploeg mee te sturen.

In deze winkel begonnen ze ook met overplaatsen van mensen.

Na een aantal overplaatsingen was ik aan de beurt, waarna ik in het grootste filiaal van het land terecht kwam. Hier was ik niet op mijn plek, ik merkte het meteen. Heb het maanden volgehouden, uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en aangegeven niet op mijn plek te zijn. De twee keuzes die ik kreeg: naar een filiaal in een andere stad of een vaststellingsovereenkomst*. Voor het laatste heb ik gekozen. Ik kreeg ontslag met wederzijds goedvinden, nu dus een werkloosheidsuitkering en op zoek naar nieuw werk. Op naar een nieuwe uitdaging, Ik heb er geen seconde spijt van. Mis mijn oude werk helemaal niet. Het geeft me minder stress nu ik daar niet meer werk in de puinhoop en werkdruk van deze supermarkt.

Op zoek naar nieuw werk.

werk

Vol goede moed ging ik op zoek naar ander werk. Ik besloot wel op winkels te solliciteren, al wist ik dat ik weinig kans had aangezien ik 36 jaar ben, en dus duur…

Daarom bedacht ik me om bij thuiszorgorganisaties te solliciteren. Ik zou wel huishoudelijk hulp willen worden, het werk is dankbaar en afwisselend. De tijden zijn goed te combineren met mijn zoon naar school brengen en halen.

Eerst aangenomen bij een bedrijf voor 3 tot 15 uur. Daarna aangenomen bij een bedrijf voor 15 tot 20 uur. Andere bedrijf opgezegd totdat bleek dat mijn nieuwe werkgever grote financiële problemen heeft en kans heeft op faillissement. Toevallig werd ik een paar dagen later gebeld door een andere werkgever, waar ik ene open sollicitatie had gedaan. Daar ben ik aangenomen. Een nul-uren-contract, maar ze willen graag werknemers die vanaf 20 uur willen werken, dat wil ik graag, dus ik ben helemaal blij!

En ga op zeer korte termijn beginnen met werken daar. Ik ga bij mensen thuis werken, hen helpen met hun huishouden, ik heb er erg veel zin in!

*vaststellingsovereenkomst:

Als u en uw werknemer het eens zijn over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, legt u de afspraken die u hierover maakt vast in een vaststellingsovereenkomst(beëindigingsovereenkomst). Het dienstverband eindigt met wederzijds goedvinden. U hoeft dan geen toestemming te vragen aan UWV of de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. (bron werk.nl)

Comments

comments

10 gedachten over “Het jaar 2015: Overzicht van Mamaschatje Deel 1: Werk

 1. Dat is helemaal mooi Yvonne.
  Wat heerlijk dat je aangenomen werd. Liefs meer dar 20 uur per week ga je werken. Het was voor jou spannende tijd geweest om te baan te zoeken. Nu kun je vooruit gaan met je nieuwe baan. Wanneer ga je dan beginnen als ik vragen mag?
  Fijne dag.

  1. Hoi Jacqueline, dank je wel. Ik ga beginnen vanaf 14 december. Dan zijn het waarschijnlijk alleen een paar invaladressen, omdat er een aantal vaste mensen vakantie hebben. Na 01-01 ga ik meer werken. Ik heb er zin in!

 2. Hoi Yvonne
  Geweldig nieuws, voor jou begint 2016 meteen goed.Ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat krijgen.
  Hebben jullie het gezellig gehad met sinterklaas?.Dit jaar was het voor het eerst dat we er niets aan hebben gedaan. We doen het met de kerstdagen. Sven en Amber geloven niet meer in sinterklaas.
  Ik wens jullie nog een fijne zondag.
  lieve groet
  lia.

  1. Wat jammer eigenlijk dat Sven en Amber niet meer geloven. Gelukkig is met kerst cadeautjes geven en krijgen ook heel leuk en gezellig. Lekker knus met de kerst!
   Wij hebben het heel gezellig gehad met Sinterklaas, Marc was door het dolle heen.

 3. Als je met tegenzin naar je werk gaat Yvonne dan kun je ook beter stoppen want dat hou je niet vol.
  Wat een geluk dat je weer een baan hebt gevonden, en een goede stimulans dat je er enorm veel zin in hebt.
  Zelf heb ik 25 jaar in de huishouding gewerkt en dat beviel me goed vooral omdat je bij allerlei verschillende mensen komt.
  Ik hoop dat je heel veel voldoening vind in je nieuwe baan.

  Liefs Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *