Lifestyle

Het jaar 2015, jaaroverzicht van Mamaschatje, deel 2: persoonlijk

 

 Het jaar 2015 was voor mij geen slecht jaar.

Absoluut niet. Ik heb de moeilijke beslissing genomen te stoppen met mijn werk (als ik geen ww kreeg dan kon dat niet). Ik heb veel genoten van mijn zoon. Angsten overwonnen en ook een paar niet..

 • Ik tekende een vso en stopte met werken, daarover lees je hier
 • Ik moest weer solliciteren en ging op sollicitatiegesprek
 • Ik begon een cursus ‘webwinkel openen en maakte deze met succes af.
 • De webwinkel is er nog niet, dit omdat ik gewoon niet durf. Plannen genoeg, maar lef… niet dus.
 • Afvallen, dat wilde ik graag, dacht ik, maar wilde ik het eigenlijk wel echt..

Een eigen webwinkel

Een webwinkel, dat wilde ik al een hele tijd en nu ik zonder werk kwam leek het me een mooi moment ermee te beginnen. Ten eerste ik kreeg ook een afkoopsom mee van mijn oude werkgever, dus een startkapitaaltje. Heel ijverig en vol enthousiasme begon ik aan de cursus ‘een eigen webwinkel starten’. Dat ging goed, heel goed. Daarna kwam het grote nadenken over welk product ik wilde gaan verkopen. Dat viel niet mee, ik ben wel 20 keer van gedachte veranderd. Ook kwam ik tot de conclusie dat er meer bij komt kijken dan ik dacht. En dan de kosten…

Vooral als je graag gevonden wilt worden door google en dus een beetje hoog in de zoekresultaten wilt staan, moet je een perfecte website hebben en zoekmachine-geoptimaliseerd zijn. Daar heb ik dus echt geen verstand van, dus zou ik het aan iemand uit moeten besteden, wat weer een hoop geld kost. Of ik moet het zelf leren. Weer een struikelblok. En daarom, heb ik dus nog geen webwinkel. Hier zeg ik wel nog niet, wie weet komt het nog.. ooit.

 

Afvallen

Afvallen vind ik eigenlijk wel noodzakelijk. Mijn bmi is te hoog, al ben ik ‘maar’ 10 kilo te zwaar. Voor de zomer wilde ik al wel afvallen, maar deed er niks voor. Na de zomer wilde ik het nog steeds. Aan doorzettingsvermogen een hoop gebrek dus wat dat betreft. Na een maand opletten op mijn eten, zwakte het weer af en at ik weer alles. Erg jammer, ik was nl 2,5 kilo afgevallen na een korte tijd gezond en minder eten. Dus in 2016 moet het echt gaan gebeuren hoor.

 

weegschaal

Comments

comments

7 gedachten over “Het jaar 2015, jaaroverzicht van Mamaschatje, deel 2: persoonlijk

 1. Zo herkenbaar…
  Als het aan mijn fantasie lag, was ik al 100.000 verschillende winkels, zaken en bedrijven begonnen. Maar in werkelijkheid brengt een onderneming vaak een enorm risico met zich mee gezien de grote investeringskosten.
  Tenminste, dat risico is vooral voor degene die er niet zo heel veel verstand van heeft. Voor ondernemers die goed weten wat ze doen, is dat risico veel kleiner.

  Wat het afvallen betreft…
  Lukt mij ook niet als ik alleen mijn eetpatroon verander. En ook niet wanneer ik alleen maar meer ga bewegen. Bij mij is het echt een kwestie van anders eten + meer bewegen.

  Wens je alvast veel succes met afvallen in 2016!

  1. Inderdaad, sommige mensen is het met de paplepel ingegoten, zeg maar. Die hebben bijvoorbeeld van thuis meegekregen een eigen onderneming te hebben of héél veel geld, zodat het niet zo erg is als er iets mis gaat.

 2. Ik weet nog alles goed bij jou afgelopen jaar wat gebeurt is. Gelukkig was bij geen slechte jaar geweest. Eigenlijk bij ons wel. Nu nog steeds zo. Webwinkel is best wel moeilijk om te beginnen. Het is wel enorm risico. Het gaat zo slecht. Moet je verstand voor hebben. Afvallen is best wel moeilijk om te doen. Vooral als je lekker ieder bakt. Dan lust wel stuk. Hopelijk gaat je lukken met afvallen. Eetpatroon moet wel aangepast doen. Anders heeft geen zin in. Succes Yvonne.
  Fijn weekend.

  1. Heel erg voor jullie dat er meerdere familieleden van jullie zo met hun gezondheid tobben. Hopelijk is voor jullie en voor hen uiteraard 2016 een beter jaar! Fijn weekend xx

 3. Wat betreft afvallen doe ik met je mee hoor :) Ik ben niet te zwaar maar voel me gewoon niet prettig zo. Ik hoop dat je je droom voor een webwinkel nog eens waar kan maken. Het lijkt me een lastige stap maar soms moet je die gewoon zetten om iets mooi te creëren. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *