Lifestyle

Herfst hoe overleef ik dat?

Herfst: hoe overleef ik dat?

 

Zelf ben ik dol op de herfst. De dagen worden korter, de avonden zijn donkerder, het wordt wat kouder, maar toch schijnt nog vaak de zon. In de middag lekker de deur uit om het bos in te gaan en daarna bij kaarslicht een warme maaltijdsoep eten. Zo overleef ik de herfst wel.

Er zijn wel mensen die bij het vallen van het blad een wat minder humeur krijgen, die daar zelfs een beetje van in een dip raken. Probeer juist dan elke zonnestraal te pakken die je kunt en te genieten van de warmte en gezelligheid binnenshuis.

autumn-1638473__340

Om de herfst te overleven geef ik je een paar tips!

  • Haal je warme kleding weer tevoorschijn. Warme truien, sjaals, pantoffels, alles kan weer van de zolder gehaald worden. Of nog beter: ga lekker shoppen voor een heleboel warme kleding.
  • Kleed je huis mooi aan. Zodra de dagen korten wordt het kouder, ook in huis. Dan komen hier weer wat leuke donkere en warmte gevende accessoires uit de kast. Lekker warme plaid op de bank, wollige kussentjes, kaarsjes mogen ook niet ontbreken. Alles om het binnen extra gezellig te maken.
  • Verzorg je huid en je haar wat extra. Door de verwarming en de warmere douches kan je huid en je haar wel wat extra verzorging gebruiken om uitdroging te voorkomen. Zo heb ik een fijne olie voor mijn haar, na het wassen een paar druppels en mijn haar is weer soepel en glanzend. Mijn huid smeer ik na elke douchebeurt in met een fijne bodycréme.
  • Maak leuke knutselwerkjes van alles wat je vindt in het bos. Vooral leuk om met je kinderen te doen.

 

  • Ga naar buiten en beweeg voldoende. Ondanks dat het af en toe echt guur en koud is, kan het ook weleens lekker zijn, als het zonnetje erdoor komt is het een stuk aangenamer. Maak een fijne boswandeling en geniet van de prachtige kleuren en geuren in het bos. In de herfst is het bos op zijn mooist. Na je wandeling een heerlijke kop thee, soep of chocolademelk met slagroom en je voelt je heerlijk!
  • Geniet van het heerlijke eten. Als het kouder wordt is niks lekkerder als een heerlijk bord stamppot of een goedgevulde soep. Deze maak je natuurlijk zelf met verse groente, voor de extra vitamines die je in de herfst goed kunt gebruiken. En wat dacht je van het fruit van dit seizoen? Vooral de mandarijnen zijn nu op zijn lekkerst!

Zo kom ik de herfst wel door! Wat vind jij van de herfst?

Ik geniet er wel van om het binnen gezellig te maken. Alle seizoenen hebben zo zijn charmes, voor mij is de herfst toch wel het fijnste seizoen.

Ben jij ook gek op de herfst?

Of ben jij meer iemand die houdt van de zon en de zomer?

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *