mama, Opvoeding

Help ik lijk mijn moeder wel

Even voorop gesteld: ik ben gek op mijn moeder en zou niet zonder haar, en mijn vader kunnen leven.

Maar, al had ik me zo voorgenomen om het allemaal anders te doen, er zijn dingen die ik toch helemaal hetzelfde doe en dan denk ik dus: help ik lijk mijn moeder wel.

  1. Zingen. Mijn moeder zong heel veel, soms irriteerde ik me eraan, maar nu doe ik zelf ook. Ik heb wel een goede reden hoor: Marc zingt ook heel de dag door en wij zingen dus vaak samen. Het is gezellig, goed voor zijn taalontwikkeling en je wordt er vrolijk van.
  2. Veel poetsen en met huishouden bezig zijn. Mijn moeder was altijd bezig met het huishouden. Ik dacht altijd bij mezelf: ik ga dat dus anders aanpakken, maar wat blijkt: je moet er wel veel mee bezig zijn, anders verandert je huis in een zwijnenstal.
  3. Gezond koken. Mijn ouders koken altijd gezond, dat deden ze vroeger al en nu nog. Wat vond ik het jammer dat we niet vaker friet of pannenkoeken aten, dat ik niet vaak witbrood kreeg en niet een hele zak chips. Nu ik zelf een kind heb, hamer ik ook op het gezonde, Weinig snoep, koek en chips en veel fruit en groente. Dan pas heb ik rust!
  4. Handwerken. Mijn moeder wilde mij altijd graag leren handwerken. Breien, borduren, haken en met de naaimachine. Ik wilde het geen van alle leren. En wat denk je dat ik nu vaak doe: handwerken!

Heb jij je ook voorgenomen het allemaal anders te doen als je moeder? En zijn er toch dingen die je precies hetzelfde doet? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments.

Leave a Reply