Mama

Herfst: Help het wordt koud!!

Heerlijk hoor, het wordt weer wat kouder en dat is in de nachten al wel te voelen. Ik vind het niet erg, houd er wel van, vooral ’s nachts, dan slaap ik lekker. Maar soms heb ik het koud hoor. Je hebt van die dagen dat je het hele dag koud hebt wat je ook doet, je blijft bibberen en kippenvel hebben over je hele lijf. Daarom geef ik deze tips om het wel warm te hebben, ook al vriest het dat het kraakt!

Tips om het warm te krijgen.

  • Kleed je warm aan, hoe meer laagjes hoe warmer. Begin met een hemdje of shirt en dit is het warmste als je dit in je broek stopt. Daarover een overhemd of shirt met lange mouwen en dan als laatste een lekker warme trui of vest. Heb je het dan nog koud? Een lekkere sjaal om en je kunt er wel even tegen.
  • Houdt ook je voeten warm. Heb je koude voeten dan heb je het snel over heel je lijf koud. Draag warme sokken, katoen adem het best. En leren schoenen zijn wel echt het warmste, of lekker gevoerde laarsjes voor de echte koukleumen onder ons. Draag in huis lekker pantoffels.
  • Eet voldoende. Het beste is om meerdere kleine porties te eten en dan verdeeld over de dag. Je lichaam houdt de verbranding op peil waardoor je het de hele dag warm hebt.
  • Ga sporten. Door te sporten ben je je lekker in beweging en zal je het gauw weer warm hebben.
  • Ga toch naar buiten, kleed je warm aan en ga wandelen of fietsen. Uiteindelijk zal je het toch warm krijgen. En in de winter, vooral als het sneeuwt en vriest is de natuur wel heel mooi en zal je kunnen genieten van de mooiste uitzichten.
  • Als dit alles niet helpt: neem een warm bad en kruip in je pyjama of huispak en dikke sokken onder een deken op de bank met een grote kop thee (of chocolademelk met slagroom) en tel af tot het voorjaar weer begint.

winter

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *